Kuva Henna Jansson
Kuva Henna Jansson

Rakkausvalmentaja Jenni Kauppila opettaa, että rakkaus löytyy itsestä – ei ihmissuhteista.

Neljä vuotta sitten helsinkiläinen Jenni Kauppila asui New Yorkissa. Hän valokuvasi työkseen muun muassa muotiviikoilla, ja taskussa oli työtarjous huippukuvaaja Annie Leibovitzin studiolle. Järki sanoi hänen elävän unelmaa, mutta sydän sanoi toista.

Työ ei tuntunut enää merkitykselliseltä. Jenni päätti hypätä tyhjän päälle ja palata Helsinkiin.

– Olen aina luottanut siihen, että elämä kantaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Niin se kantoi nytkin. Jennin vanhemmat ovat kehoterapeutteja ja joogaopettajia, joten ”henkiset jutut” ovat olleet Jennille tuttuja pienestä lähtien. 12-vuotiaana hän oli kahlannut läpi eri uskonnot ja vanhempiensa kirjahyllyn. 19-vuotiaana äidin antama Keskusteluja Jumalan kanssa -kirja avasi silmät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Oivalsin, että kaiken taustalla on sama voima. Joku kutsuu sitä Jumalaksi, joku tietoisuudeksi, joku hengeksi. Minä kutsun sitä rakkaudeksi.

Pian New Yorkista paluun jälkeen Jenni veti ensimmäisen rakkauskurssinsa Helsingissä. Hän oli ohjannut muutamia meditaatioita ystäville kattoterassillaan Brooklynissa. Ihmisten ohjaaminen läsnäoloon oli heti tuntunut luontaiselta. Kun Jenni sitten sai idean rakkauskurssista, juttu lähti lentoon. Kurssi täyttyi tutuista ja heidän ystävistään.

Nyt takana on viisitoista rakkauskurssia, joista yksi on ollut vain miehille. Jenni on huomannut, että monet kaipaavat rakkauteenkin pikaratkaisuja. Niitä hän ei tarjoa.

– Rakkausvalmennus ei ole romanttista parisuhdevalmennusta, vaan todellisen sisimpänsä paljastamista paitsi muille myös itselle. Jokaisen on pakko kohdata omat ongelmansa.

Haasteet ovat yllättävän samoja. Yksi yleisimmistä on pelko näyttää puutteensa. Jennin mielestä juuri se on rakkauden edellytys, sillä haavoittuvuus tekee ihmisestä inhimillisen. Jennin mielestä parasta on, kun kurssilainen uskaltaa avautua.

– Joka kerta, kun joku rohkenee paljastaa itsensä, se avaa myös omaa sydäntäni vähän enemmän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla