Kurpitsajoukot ovat ilmestyneet kauppoihin! Herkuttele ihanalla kurpitsa-tomaattikeitolla.

Siellä ne taas möllöttävät kaupan heviosastolla. Oranssit pallot, joita aiemmin näki vain Aku Ankassa ja jenkkileffoissa.

Kurpitsajoukon ilmestyminen kauppoihin on värikäs mutta haikea hetki. Silloin tietää, että satokausi on lopuillaan ja seuraavaa kasvukautta joutuu odottamaan kauan.

Mutta onneksi nämä monenkirjavat ja -muotoiset kurpitsat parantavat aiheuttamansa haikeuden. Laiska kokki jättää palat isoiksi, sivelee niihin öljyä ja paahtaa uunissa pehmeiksi. Eikä pekonin mehevöittämän keiton valmistaminenkaan ­liiemmin rasita. Kokeile vaikka.

Kurpitsa-tomaattikeitto

4 annosta
Valmistusaika: 30 minuuttia
170 g pekonia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
400 g kurpitsaa
1 prk (400 g) tomaatti­murskaa
6 dl vettä
1 liemikuutio
2 dl pastaa (esimerkiksi mini ­penne)
3 rkl persiljaa

1. Leikkaa pekoni suikaleiksi. ­Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori kurpitsa ja ­leikkaa se noin sentin kuutioiksi.
2. Pane pekonisuikaleet kattilaan ja nosta kattila kuumenemaan ­liedelle. Lisää sipuli ja valko­sipulinkynnet ja paista seosta 5 minuuttia välillä sekoitellen. ­Lisää kurpitsakuutiot ja jatka paistamista vielä 5 minuuttia.
3. Lisää tomaattimurska, vesi ja liemikuutio. Lisää pasta ja keitä kunnes se kypsyy. Hienonna lopuksi hieman persiljaa keiton koristeeksi.