Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Nännit ovat kuin lumihiutaleet: toistensa kopioita on mahdoton löytää. Tiedätkö, millä perusteella nännit jaetaan eri luokkiin?

Jezebel-lehden artikkelin mukaan nännit jaetaan kategorioihin sen mukaan, miten ne työntyvät esiin reagoidessaan eri ärsykkeisiin.

1. Perinteiset

Perinteisimmät nännit kohoavat muutaman millimetrin korkeuteen nännipihasta ja reagoivat kylmyyteen, kiihotukseen ja kosketukseen kasvamalla.

2. Laakeat

Tasaiset nännit eivät erotu juuri nännipihasta, mutta kasvavat korkeutta ja kohoavat kosketettaessa tai lämpötilan muuttuessa. Laakeat nännit saattavat muuttua perinteisimmän kategorian nänneiksi esimerkiksi naisen imetettyä.

3. Pulleat

Täyteläiset ja pulleat nännit erottaa aikaisemmasta kahdesta ryhmästä siten, että niissä nännin lisäksi myös nännipiha on koholla.

4. Kääntyneet

Jos nännit ovat aina olleet kääntyneet, eli ne eivät kohoa ylöspäin, vaan kasvavat sisään, on se normaalia. Jos nännit ovat kuitenkin vastikään esimerkiksi aikuisiällä vaihtaneet kohoamissuuntaansa, kannattaa vierailla lääkärillä.

Kääntyneet nännit muodostuvat yleensä murrosiässä, kun rinnat kehittyvät. Niitä on kolmea eri tyyppiä, joissa nännit ovat joko vähän tai vähän enemmän sisäänpäin. Ne reagoivat kosketukseen, kiihotukseen ja lämpötiloihin eri tavoin ja saattavat kohota joinakin hetkinä perinteisten nännien tapaan nännipihasta.

Testaa tietämyksesi rinnoista: Tiesitkö tätä? Lue 6 faktaa