CCS jalkakylpysuola, 11,40€.
CCS jalkakylpysuola, 11,40€.
Feet by OPI -jalkaraspi, 30,60€.
Feet by OPI -jalkaraspi, 30,60€.
Isadora Wonder Nail –kynsilakka sävyssä 756 Coral Reef, 7,90 €.
Isadora Wonder Nail –kynsilakka sävyssä 756 Coral Reef, 7,90 €.

Jalkojen lilluttele lämpimässä vedessä, kivien päällä käy jalkahieronnasta.

1. Puhdista ja muotoile

Puhdista varpaista vanhat lakan jämät. Leikkaa samalla liika pituus pois ja muotoile varpaankynnet mieluiseen malliin. Kynsiviilalla saat viimeisteltyä kauniin lopputuloksen. Kynnet kannattaa viilata ennen jalkakylpyä, jotta kynsipölyn saa pestyä siististi pois.

2. Laita jalat kylpyyn

Valmista jalkakylpy sekoittamalla ämpäriin lämmintä vettä ja jalkakylpysuolaa. Voit halutessasi lisätä veteen myös muutaman tipan kosteuttavaa eteeristä öljyä tai luonnonkukkia. Liota jalkoja noin 15 minuuttia lämpimässä vedessä, jotta iho ja kynsinauhat pehmenevät. Ämpärin pohjalle voi lisätä myös muutaman sileän kiven tai marmorikuulan. Jalkojen liikuttelu kivien päällä toimii kotikutoisena jalkahierontana.

3. Kuori kovat kannat

Kun lämmin vesi on pehmentänyt kovettuneet jalankänttyrät, kuolleen ihosolukon saa kuorittua helpommin pois. Kovettuneet kannat saa parhaiten pois jalkaraspilla, ja jalkakuorinnalla voi vielä viimeistellä lopputuloksen. Levitä kuorinnan jälkeen jalkoihin kosteuttava jalkavoide. Halutessasi voit tehostaa voiteen toimintaa kietaisemalla voidellut jalat hetkeksi kelmun sisään. Lopputuloksena saat vauvan pepun pehmeät jalat.

4. Kynsinauhat kohdilleen

Kun jalat on kuorittu ja kosteutettu, varpaankynsistä on helppo kevyesti työntää pehmenneet kynsinauhat pois kynnen päältä. Kynsilakkakin pysyy varpaissa paremmin, kun kynsinauhat eivät ole tiellä. Kynsinauhojen työstämiseen sopii esimerkiksi appelsiinipuutikku. Muista, että kynsinauhoja ei kannata leikata, sillä se voi aiheuttaa tulehdusriskin.

5. Viimeistele värillä

Sipaise viimeiseksi vähän väriä varpaisiin! Ennen lakkausta varmista, että saat voidejämät pois kynsiltä, jotta lakkaus kestää. Aluslakka estää varpaankynsiä värjäytymästä sairaalloisen kellertäviksi. Kun päälle vielä sipaisee kaksi kerrosta lempilakkaa ja nopeasti kuivattavan päällyslakan, kestävä pedikyyri on valmis. Kesärusketusta korostavat erityisesti korallin sävyt, mutta varpaankynsissä voi myös hullutella kimalteilla ja glitterillä. Viimeistele varpaat sujauttamalla jalat kynsilakkaa korostaviin kauniisiin sandaaleihin.