Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Odotettu "minä rakastan sinua" sujahtaa miesten suusta aikaisemmassa vaiheessa suhdetta kuin naisilta. Amerikkalaistutkimuksen mukaan miehet ovat myös odotettua parempia merkkipäivien muistamisessa.

Nettideittisivusto eHarmonyn oma parisuhdeasiantuntija Jenni Trent Hughes tulkitsee tutkimuksen tuloksia niin, että olemme ehkä olleet kaiken aikaa väärässä, ja miehet ovat pohjimmiltaan sitoutumishaluisia romantikkoja. Onkohan näin?

Kolme pientä sanaa

Miehiltä ne kuuluisat kolme pientä sanaa tulevat naisia nopeammin – keskimäärin 88 päivässä suhteen alettua. Naiset puolestaan odottelevat keskimäärin 134 vuorokautta ennen kuin tunnustavat rakkautensa. Tutkimustulos ei kerro, mitä naiset vastaavat kolmen kuukauden kohdilla rakkautta julistaville miehilleen, jos he kerran itse sanovat r-sanan vasta myöhemmin.

Nainen näyttää perheensä

Naiset ovat siis ujoja rakkaudentunnustusten suhteen, mutta perheensä he paljastavat miehiä auliimmin. Kolmannes tutkimukseen vastanneista miehistä oli tavannut naisystävänsä perheen jo suhteen ensimmäisen kuukauden aikana. Naisista vain neljännes oli saanut kunnian tutustua siippansa sukulaisiin ensimmäisen kuukauden aikana.

Nuori on konservatiivi

Miesten lisäksi myös nuoriso tuotti yllätyksiä tutkimuksessa. Kaikista ikäryhmistä 18-24-vuotiaat odottivat pisimpään ennen kuin pitivät kädestä ja suutelivat ensimmäistä kertaa. Sen sijaan sitoutuminen kyllä sujuu nuorisolta: peräti 39 prosenttia nuorista vastaajista ilmoitti, että viikon tapailun jälkeen ei enää ole sopivaa deittailla muita.

Mies muistaa sittenkin

Miehiä syytellään usein merkkipäivien unohtelemisesta, mutta ainakin jotkin merkittävät hetket jäävät tutkimuksen mukaan miehillekin mieleen. Vastanneista miehistä 77 prosenttia muisti vielä ensimmäisen rakkaudentunnustuksensa ja vain viisi prosenttia oli unohtanut, milloin kulki ensimmäistä kertaa käsi kädessä kumppaninsa kanssa.

Lähde: Daily Mail