Simppelit jenkkiherkut onnistuvat vähän tumpelommaltakin leipurilta.

Sharron Todd vetää kypsän suklaapiiraan uunista. Brownien pinta on rapea ja sisus kostean mehevä.

– Juuri oikeanlainen, Sharron toteaa ylpeänä.

Sharron on leiponut brownien tarkasti pikkusiskonsa Brendan ohjeiden mukaan. Siskokset avasivat puolitoista vuotta sitten Helsinkiin Brooklyn Cafen ja viime keväänä kuppikakkuja tarjoavan Brklyn Bakeryn.

– Olimme aina halunneet perustaa oman kahvilan. Kun Suomen-matkalla kuulimme, että täällä juodaan eniten kahvia maailmassa, päätimme perustaa kahvilan tänne, Brenda kertoo.

Jo lapsena leivontaan hurahtanut Brenda elää nyt unelmaansa. Hän loihtii kahvilaansa erilaisia kuppikakkuja ja odottaa jo malttamattoman syksyä, jotta saa tehdä kurpitsapiirasta.

– Amerikkalainen leivonta on mukavan simppeliä. Ei tarvitse olla kondiittori onnistuakseen.

Red velvet -kuppikakut

Noin 20 annosta
Valmistusaika: 45 minuuttia

6 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
1 rkl kaakaojauhetta
1 ½ dl (auringonkukka)öljyä
3 ½ dl sokeria
2 munaa
2 ½ dl piimää
1 rkl vaniljauutetta
1 tl valkoviinietikkaa
2–3 tl punaista elintarvikeväriä
tuorejuustokuorrutus:
200 g tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
1 tl vaniljauutetta
1 dl kuohukermaa

1. Yhdistä kuivat aineet. Vatkaa öljy ja sokeri, lisää munat yksitellen vatkaamista jatkaen. Lisää piimä, vaniljauute, etikka ja elintarvikeväri. Yhdistä kuivat ja kosteat aineet.

2. Jaa taikina muffinipellin koloihin asetettuihin paperivuokiin. Jätä noin neljännes tilasta kohoamisvaraksi. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.

3. Valmista kuorrutus. Sekoita tuorejuusto sähkövatkaimella. Siivilöi tomusokeri joukkoon ja sekoita. Lisää vaniljasokeri ja kerma ja vatkaa sähkövatkaimella, kunnes kuorrutus on sileää ja kuohkeaa. Levitä tai pursota kuorrutus jäähtyneille kuppikakuille. 

Brooklynin leipureiden brownie

20 palaa
Valmistusaika: 40 minuuttia 

250 g voita
3 1/2 dl sokeria
6 munaa
3 tl vaniljauutetta
2 1/2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaakaojauhetta
2 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
200 g suklaata

1. Sulata voi. Sekoita siihen sokeri. Lisää munat yksitellen kevyesti vatkaten. Lisää vaniljauute.

2. Yhdistä kuivat aineet. Kaada voi-munaseos kuiviin aineisiin nuolijalla kevyesti nostellen. Rouhi suklaa ja sekoita palat taikinaan.

3. Vuoraa vuoka alumiinifoliolla ja voitele se öljyllä. Kaada taikina vuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Paista brownieta 175 asteessa noin 30 minuuttia. Brownien on tarkoitus jäädä sisältä hiukan taikinaiseksi.

4. Tarjoile jäähtyneet palat vaniljajäätelön kanssa.

Maapähkinäkeksit

 

24 keksiä
Valmistusaika: 30 minuuttia

125 g voita tai margariinia
2 ½ dl maapähkinävoita (peanut butter)
2 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1 tl vaniljauutetta
1 tl suolaa
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
3/4 tl ruokasoodaa
2 dl suolapähkinöitä
hiutalesuolaa

1. Mittaa rasva, maapähkinävoi, sokerit, vaniljauute ja suola kulhoon ja vatkaa aineksia 3–4 minuuttia. Lisää muna ja jatka vatkaamista hetki.

2. Yhdistä ruokasooda jauhoihin ja lisää seos rasvavaahtoon. Rouhi suolapähkinät ja lisää taikinaan. Älä vatkaa enää.

3. Jaa taikina 24 osaan, pyörittele osat palloiksi ja nosta kahdelle pellille. Litistä pallot kädellä ja ripottele kekseille hiutalesuolaa. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia.

Sticky Buns

24 pullaa
Valmistusaika: 1 tunti

1 pkt valmista pullataikinaa (pakaste)
kuorrute:
150 g voita
1 ½ dl fariinisokeria
1 ½ dl saksanpähkinöitä

1. Sulata ja kohota taikinalevyt. Kääri palat rullalle lyhyestä sivusta alkaen ja leikkaa kolmeen osaan. Nosta palat leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paina paloja kädellä tasaisemmiksi (kuorrutus pysyy paremmin, jos pulla on tasainen). Paista pullat 200 asteessa (noin 10 minuuttia).

2. Mittaa voi ja sokeri kattilaan. Keitä seosta 3–4 minuuttia. Rouhi pähkinöitä pienemmiksi ja lisää ne kuumaan voiseokseen. Lusikoi kuorrute kuumana jäähtyneiden pullien pinnalle. Anna kuorrutteen jähmettyä ennen tarjoilua.