Kuvat: Shutterstock ja tavarantoimittajat
Kuvat: Shutterstock ja tavarantoimittajat

Jokainen tuntee aurinkopuuterin, mutta markkinoilla on monia muitakin tuotteita, joilla voi lisätä lämpöä iholle.

Aurinkopuuteri
Aurinkopuuteri lienee monelle tutuin aurinkotuote. Erilaisilla aurinkopuutereilla saa loihdittua kasvoille auringonkultaisen hehkun tai kavennettua pullaposkea. Luonnollista rusketusta voi korostaa kauniisti hohtavalla pronssinsävyllä. Hohtava aurinkopuuteri kaunistaa juhlia varten myös dekolteen ja olkapäät. Mattaisella aurinkopuuterilla taas saa kasvoille kapeutta ja kolmiulotteisuutta, jos puuteria sutii poskiluiden alle ja kasvojen reunoille.

 

Muotoiluun sopiva mattatuote on Make Up Storen Micronized Compact Powder sävyssä Chocolate, 29 €.

Kuivaöljy
Kosteuttavat kuivaöljyt sopivat sekä kasvoille että vartalolle. Hohtavilla hipuilla kyllästetty kuivaöljy jättää jälkeensä kauniin pinnan, joka syventää luonnollista rusketusta. Jos öljy tuntuu esimerkiksi kasvoilla liian tujulta, sitä voi sekoittaa muutaman tipan meikkivoiteen sekaan. Kimaltava kuivaöljy antaa kauniin säväyksen myös kesämekon alta kurkistaville säärille.

Clarinsin Splendours Shimmer Body Oil, 45 €, pukee ihon kultahippuihin samalla kun kosteuttavat ainesosat auttavat luonnollista rusketusta pysymään kauniina pidempään.

Itseruskettavat voiteet
Vähitellen tummuvat itserusketustuotteet aiheuttavat monelle kauhukuvia oransseista seepraraidoista. Itseruskettava on kuitenkin turvallinen vaihtoehto, jos haluaa välttää auringon haitallisen säteilyn. Värin valinnassa kannattaa olla tarkka: liian tumma sävy näyttää helposti likaiselta ja keinotekoiselta. Muista myös kuoria iho ennen itseruskettavan tuotteen levittämistä, jotta vältät laikukkaan lopputuloksen. Kasvoille kannattaa hankkia oma tuote, jotta väristä ei tule liian tymäkkä.

            

L´Oréal Paris’n Sublime Bronze Express Pro Deep Tan -kuivasumute, 14,90€, on helppo levittää, eivätkä kädet tahriinnu painepakkauksen ansiosta.

Sävyttävät voiteet
Poispestävä sävyttävä voide antaa sitoutumiskammoiselle hetken hehkun, josta pääsee halutessaan eroon. Tämän vuoksi tuote onkin omiaan kesäpirskeitä tai illanistujaisia varten, jos luonnollinen rusketus on jäänyt valjuksi. Hajuherkkien onneksi poispestävät voiteet eivät myöskään sisällä DHA:ta, josta itseruskettavien tuotteiden tuttu, pistävä tuoksu on lähtöisin.

 

Sekä kasvoille että vartalolle sopiva St. Tropez’n Wash Off Instant Glow Mousse, 27€, on yhden illan juttu, joka peseytyy pois vedellä ja saippualla.

Ruiskurusketus
Malttamattomalle mainio vaihtoehto on pitkäkestoinen ruiskurusketus. Rusketuksen saa vartalolle nopeasti, eikä itse tarvitse huolehtia lopputuloksen tasaisuudesta. Lisäksi väri kestää iholle useamman pesun. Muista pidättää hengitystä!

 

Ruiskurusketuksia tehdään kauneushoitoloissa, mutta innokkain ruiskurusketuksen ystävä hankkii laitteet kotiin. Rio Beauty Celebrity Airbrush Tanning -suihkurusketuslaite, 119€.