Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Kylpyhuoneessa, äänekkäästi, turistikohteessa, piiska viuhuen... Kymmenen seksivinkkiä, jota kannattaa testata ainakin kerran elämässä.

Brittilehti Glamour listasi kymmenen erilaista tapaa harrastaa seksiä. Näitä on kokeiltava vähintään kerran.

1. Uudessa roolissa

Fantasiat peliin, naiset ja herrat. Roolileikkien leikkiminen tuo vaihtelua pitkään parisuhteeseen, kun hetken ajan voi kuvitella sekstaavansa erilaisen tyypin kanssa – ilman että oikeasti pyörii kenenkään muun kuin oman kumppanin lakanoissa. Roolikokeilujen aloittelijoille Glamourin asiantuntija suosittelee seksiä tuntemattoman kanssa -leikkiä. Fantasioiden toteuttaminen vaatii molemmilta aikaa ja antautumista. Homma ei toimi, jos toinen vilkuilee kelloa tai repeää nauramaan, kun kumppani elää todeksi seksiuniaan.

2. Kalliisti ja ylellisesti

Hotelliyö, vaikka sitten kotikaupungissa, voi tuoda kaivattua piristystä lakanoiden väliin. Valitse kukkarollesi sopiva majoitus: viiden tähden luksussviitti kyllä tekee kokemuksesta erityisen ikimuistoisen, mutta luottokorttilaskun suuruuden murehtiminen ei paranna orgasmiasi.

 3. Julkisella paikalla

Kerran elämässä -seksikokeilujen klassikko. Kokeilun arvoista, vaikket tietäisikään kiihottuvasi kiinnijäämisen riskistä. Huomioikaa silti kanssaeläjät ja valikoikaa paikka tarkkaan. Leffateatterin takarivissä viereen osuneen tädin järkyttynyt katse ei luultavasti kiihota kumpaakaan, eikä kotikaupungin järjestyssääntöjenkään rikkominen kovin hauskaa ole.

4. Aaltojen äärellä

Eikö Glamourissa tiedetä, että rantahiekassa sekstailu aiheuttaa tuskaisia hiertymiä limakalvoille? Suomessa rantaerotiikka on säiden takia sen verran harvinaista herkkua, että ainakin se kuuluu selvästi kerran elämässä -otsikon alle. Suosittelemme vähintäänkin pyyhettä paljaan takapuolen ja pistelevän hiekan väliin.

5. Vähän kiellettyä

Tällä ei sentään tarkoiteta pettämistä, vaan seksileikkejä 50 Shades of Greyn tapaan. Glamour kehottaa testaamaan piiskaamista tai kenties pitämään puolisoa seksiorjana: ”Kerrot vain puolisollesi, ettei hän voi kieltäytyä”. Huomaa kuitenkin, että jos kumppani pinkoo ehdotustasi pakoon kauhistuneen näköisenä, kannattaa aihetta lähestyä varovaisemmin.

6. Kylpyhuone kunniaan

Seksi vessassa on kuulemma pahasti aliarvostettua, vaikka kylppärissä on erinomainen mahdollisuus seurailla aktia peilin kautta. Glamour suosittelee tihentämään tunnelmaa kynttilöillä ja vesihöyryllä, me suosittelemme turvallisuustarkistusta. Uudenlaiseen asentoon asettautuminen kylpyammeen, pesukoneen tai vessanpöntön avulla: kannatetaan. Akrobaattinen seksi seisaaltaan märällä lattialla: ei kannateta. Huomioi myös toilettisi siisteystaso. Kesken seksin ei ole hyvä aika muistuttaa, että miehen vessanpesuvuoro jäi taas välistä.

7. Sovinnoksi

Siihen hetkeen, kun toisaalta olet aivan raivona hänelle, ja toisaalta haluaisit repiä vaatteet hänen päältään. Siis halun, ei raivon takia. Sovintoseksin kaltaista tunnemyrskyn aiheuttamaa himokkuutta on vaikea saavuttaa muutoin.

8. Laiskasti peiton alla

Aina ei tarvitse villiintyä: yöpaidan kiskominen pään yli aamulla ja kullan peiton alle hakeutuminen saattaa riittää. Glamour on jopa vakuuttunut, että mies innostuu varmasti aamusella tehdystä lähestymisyrityksestä, kiitos aamuisten  korkeiden testosteronitasojen. Tosielämässä saattaa tietysti olla, että miesparka jatkaisi mieluummin unia tai on kiireessä lähdössä töihin. Tällöin kannattaa kokeilla, josko aamun testosteronipiikistä olisi jotain jäljellä vielä illallakin.

 9. Suoraa huutoa

Omakotitalossa asujat: antakaa palaa! Kerros- ja rivitalojen asukit: säästäkää meitä muita, kiitos. Tuhmat sanat, yksityiskohtiin menevät ohjeet orgasmiin tai silkka kiljuminen saattavat toimia, joten niitä kannattaa kokeilla. Jos kuitenkin tunnet olosi himokkaammaksi ilman ylimääräistä meteliä, hiljaa pysyminen kerran elämässä -kokeilun jälkeen on ok.

10. Eiffel-torni taustalla

Glamour ehdottaa seksielämän piristykseksi hotellin parveketta Hollywood-näkymällä, hiljaista sivukäytävää Louvressa tai vaellusta Grand Canyonille. Unohtumatonta? Varmasti. Jos kuitenkin haluat nauttia hetkestä vain kultasi kanssa ilman ympärillä vellovaa turistimassaa, kotimaa on hyvä vaihtoehto. Laimeammissa suomalaisnähtävyyksissä tunnelma on helpompi pitää intiiminä. Kiinnijäämisen riski saattaa kiihottaa, lähes varma kiinnijääminen ei niinkään.