Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Keittiön kaapeista syntyvä kotikosmetiikka on kovassa huudossa. Kaikki luonnollinen ei kuitenkaan sovi kasvoille, käytä varovaisuutta seuraavien tuotteiden kanssa.

1. Sitruuna ja tomaatti

Sitruunaa ja sokeria kasvojen kuorintaan. Älä tee tätä virhettä! Hapan sitruuna on liian voimakasta kasvoille, kuten myös vaikkapa tomaatti.

2. Ruokasooda

Netistä löytyvistä kosmetiikkaresepteistä saattaa löytyä ruokasoodaa, mutta kasvojen iholle se ei sovi. Korvaa ruokasooda vaikka jojobasiemenillä.

3. Hammastahna

Jos haluat kuivattaa näpyt naamasta, käytä klassisen hammastahnakikan sijaan vaikka savea naamiona.

4. Laventeliöljy

Vaikka olisit hurahtanut laventelin tuoksuun, vältä sitä ainakin kasvoilla. Laventeliöljy herkistää ihon auringolle, joten se ei sovi kesän kuumiin päiviin. Huonetuoksuna laventeli ei tee hallaa.

5. Alkoholi

Vaikka alkoholi tappaa bakteereita ja pyyhkii rasvan, ei se sovi uskomuksista huolimatta mustapäiden hoitoon, vaan on liian vahvaa kasvoille.

6. Omenaviinietikka

Päänahan hilseilyyn, kuiviin suupieliin, ärtyneelle iholle? Ole tarkka omenaviinietikan kanssa, se on hapanta ja kuivattaa ihoa.

7. Oliivi- ja kookosöljy

Älä käytä näitä rasvaisen tai ongelmaihon kasvojenhoitoon. Oliivi- ja kookosöljy toimivat meikinpoistoaineena, mutta eivät ole parhaita mahdollisia kasvoille pantavia.

8. Aromaattiset öljyt

Aromaattisista öljyistä esimerkiksi mentoli saattaa aiheuttaa yliherkkyysreaktioita. Se saattaa tuntua kasvoilla kihelmöivältä ja virkistävältä, mutta ei tee aina hyvää. Ole varovainen!

Lähde: Veronica Gorgeois