Anu ja Antti eläytyvät Hilja maitotyttö -elokuvan tunnelmiin. Kuvat Jouni Harala
Anu ja Antti eläytyvät Hilja maitotyttö -elokuvan tunnelmiin. Kuvat Jouni Harala

Tunnettujen pariskuntien kesän romanttisimmat hetket ovat kuin suoraan unohtumattomista rakkausleffoista – kuten näissä kuvissakin. Parit kertovat, mitä he rakastavat puolisossaan.

"Anun lähellä on hyvä olla"

Antti: "Anu on valloittavan myönteinen, kaunis ja valoisa persoona. Hänen lähellään on hyvä olla. Kunnioitan Anussa hänen ihmisyyttään, naiseuttaan ja sitä, että hän yksinkertaisesti on oma rehellinen itsensä. Tiedän, kenen kanssa olen tekemisissä.

Emme ole Anun kanssa samasta puusta veistettyjä vaikka olemmekin samasta metsästä. Katselemme asioita usein eri näkökulmista riitelemättä oikeasta ja väärästä, ja se on hyvän kommunikaation lähtökohta. Olemme tasavertaisia.

Kesässä parasta on lämpö, valo ja luonnon kauneus. Kesä löysää ihmisten hartiat: jengi on aina vähän rennompaa. Silloin on myös helpompaa poimia tienvarresta kukka toiselle.

Romanttiset hetket syntyvät yleensä odottamatta, milloin ja missä vain. Kaupan kassalla, pellon reunalla, järvessä, yöunilla tai ruuhkassa. Toisaalta, hetkethän ovat myös ikuisia, eivät pelkkiä ohimeneviä silmänräpäyksiä."

Anu: "Arvostan Antin rehellisyyttä ja sitä, että hän on juuri sellainen kuin on. Antti on huumorintajuinen ja luotettava. Jos hän jotain lupaa, hän myös pitää lupauksensa. Antti on hieno, hellä mies.

Ennen kuin tapasin Antin, kävin aina juhannusyönä keräämässä seitsemän erilaista kukkaa tyynyni alle ja toivoin näkeväni unta tulevasta sulhasestani. Se ei koskaan toiminut, sillä unissani ei näkynyt ikinä yhtään miestä.

Kesä on mitä parhainta aikaa Suomessa. Ihmiset ovat hymyileväisiä, nauttivat elämästään ja ottavat enemmän kontaktia toisiin ihmisiin eivätkä vain taaperra toppatakkiensa alla! Muutama päivä sitten painoimme Antin kanssa moottoripyörällä pitkin pikkuteitä auringon laskiessa. Se oli kovin romanttista."

Näyttelijäpariskunta Antti Reini, 48, ja Anu Sinisalo, 46, ovat seurustelleet kaksi vuotta. Antti asuu Heinävedellä, Anu Helsingissä. Antti kirjoittelee kesällä käsikirjoitustaan ja keikkailee, Anu kuvaa Ei kiitos -elokuvaa Helsingissä.

1990-luvun tunnetuimman rakkausleffan Pretty Womanin pääosissa nähtiin Richard Gere ja Julia Roberts.

"Veeti on maailman komein mies"

Veeti: "Rakastan Jennin myönteistä elämänasennetta ja aloitteellisuutta. Jos jotain sattuu, Jenni ei jää päivittelemään, että ai herranjestas, mitä tapahtui, vaan tarttuu heti tuumasta toimeen. Jenni on myös ihailtavan kätevä käsistään. Minun ei tarvitse koskaan miettiä, pystyykö hän huolehtimaan itsestään.

Muistan vieläkin seurustelumme alkuajoilta, kun palasin kotiin monen päivän keikkamatkalta. Jenni antoi minun olla rauhassa, enkä joutunut heti tekemään tiliä kaikista reissun tapahtumista. Se tuntui hienolta.

Nyt kun meillä on pieni tytär, kahdenkeskinen aikamme jää vähemmälle. Mutta lapset kasvavat niin nopeasti, etten haluaisikaan lähteä juuri nyt lemmenlomalle. Yritän huomioida Jenniä muilla tavoin. Tuon toisinaan kukkia kotiin tai ostan lahjakortin kasvo- tai jalka­hoitoon. Rakkauskaan ei pysy itsessään voimakkaana, jollei toista välillä helli."

Jenni: "Veeti on maailman komein mies. Myös hänen luonteensa on aivan kertakaikkisen ihana, niin hellä ja huolehtiva.

Olen nähnyt jos jonkinnäköisiä artisteja ravintola-alan työssäni, mutta Veetissä oli heti jotain erilaista. Hän ei ole tippaakaan itsekeskeinen vaan huomioi aina toiset. Silloinkin, kun olen väsynyt ja kärttyinen, hän huolehtii, että minulla on kaikki hyvin.

Nykyään, kun emme enää ehdi viettää niin paljon aikaa keskenämme, pienten hetkien merkitys korostuu, jokapäiväisten kosketusten, suudelmien ja hipaisujen. Meillä halataan ja pussataan paljon, ja hyvä niin.

Muutaman kerran olemme myös käyneet yhdessä elokuvissa tai tanssiesityksissä. Tärkeintä on, että saamme viettää aikaa yhdessä, ei niinkään se, mitä teemme. Vaikka olisihan se hienoa, jos ehtisimme jonain kesäiltana ajelulle Veetin Harrikalla."

Näyttelijä Veeti Kallio, 47, ja ravintola-alalla työskentelevä Jenni Teräväinen, 37, ovat seurustelleet kolmen vuotta ja asuvat Paimiossa. Heillä on vuoden ja kahden kuukauden ikäinen Aava-tytär. Perheeseen kuuluu myös Veetin 12-vuotias Igor-poika.

Loma Roomassa on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä romanttisista komedioista. Pääosissa hurmasivat Gregory Peck ja Audrey Hepburn, joka sai roolistaan Oscarin.

"Arvostan Reidaria päästä varpaisiin"

Satu: "Arvostan Reidaria päästä varpaisiin. Arvostan hänen älyään, huumoriaan ja kauneuttaan. Ihailen myös Reidarin kykyä olla rauhallinen ja läsnä eri tilanteissa. Välillä oikein mietin, voiko toista ihmistä arvostaa ja rakastaa näin paljon, mutta näköjään voi.

Reidarin kanssa työskenteleminen on ihan hirveän nastaa. Nälkä vain kasvaa syödessä, sillä mietin jatkuvasti mitä kaikkea voisimme vielä tehdä yhdessä. Meissä on sama hulluus ja kakaramaisuus.

Kesämme on riisuttu kaikista velvoitteista, sillä päätimme, ettemme tällä kertaa näyttele kesäteatterissa. Aion olla paljon pihalla – voisin jopa elää ulkona, jos lämpöä riittäisi.

Olen arjen romantikko. Viimeksi yllätin Reidarin ostamalla hänelle riippukeinun, johon mahdumme yhdessä poikittain. Ihaniin, pieniin hetkiin mielellään pysähtyy toisen kanssa."

Reidar: "Täydennämme Sadun kanssa toisiamme ja olemme yhdessä aika hyvä paketti. Sadulla on hieno taito pitää loputtomasti lankoja käsissään, siinä missä minä pystyn pitämään vain yhtä tai kahta. Hänellä on myös laajempi käsitys terveyteen ja hyvinvointiin liittyvistä asioista. Ei sitä kaikkea tietoa opi pelkästään kirjoja lukemalla, Sadulla se kumpuaa syvästä viisaudesta.

Rakastan Sadussa ennen kaikkea sitä, että hän on hän. Ei tuon tytön tarvitse teeskennellä mitään.

Olemme molemmat tutkimusmatkailijaluonteita. Meillä on taipumus poiketa reitiltämme, jos näemme esimerkiksi hylätyn rakennuksen tai viitan näkötornille. Ensimmäistä kertaa vierelläni on ihminen, joka poikkeaa yhtä helposti polulta löytämään ja tutkimaan uutta. Hieno maisema tai mieletön ötökkä on kaksi kertaa merkittävämpi silloin, kun toinen jakaa saman innostuksen."

Näyttelijä Satu Silvo, 50, ja näyttelijä-kirjailija Reidar Palmgren, 47, ovat olleet yhdessä neljä vuotta. Kihloihin he menivät syksyllä 2010. Pari asuu Helsingissä ja Tampereella. Syksyllä he näyttelevät Rauman kaupunginteatterissa Kuubalainen serenadi -näytelmässä.

Leonardo DiCaprio ja Kate Winslet näyttelivät rakastavaisia Titanicissa, joka on yhä maailman menestynein elokuva.

"Emme ole olleet yötäkään erossa"

Niko: "Rakastan Teuvossa sitä, että hän on niin hullu ja huoleton. Teuvo on täynnä virtaa ja heittäytyy tilanteisiin koko olemuksellaan, kuin italialainen.

Alussa Teuvo epäili ikäeroamme, kun taas minä en ole koskaan välittänyt siitä. Tärkeintähän on, että viihtyy jonkun seurassa – ei se, mitä tämä on iältään, ulkonäöltään tai statukseltaan.

Pitkässä suhteessa fiiliksen pitää yllä se, että kiinnittää huomiota pieniin juttuihin. Yhdeksän vuoden aikana Teuvo on aina tehnyt minulle aamiaisen. Kun herään, kahvit on jo keitetty ja smoothie valmistettu. On ihanaa, kun joku pitää huolta. Itse olen vähän liiankin huoleton.

Muistan vahvasti sen hetken, kun menimme ostamaan kihlasormuksia. Teuvo kysyi minulta, minkälaiset otetaan. Se oli merkki siitä, että homma on nyt isommin jaluksilla. Välillä yhä muistutan itseäni, että tuo toinen haluaa oikeasti elää elämäänsä kanssani."

Teuvo: "Nikossa hienointa on se, että hänen kanssaan voi elää juuri tässä hetkessä. Jos mieleni tekee lähteä tänään matkalle, Nikoa ei tarvitse ylipuhua.

Reissuillamme teemme kaikkia pimeitä juttuja, kuten hillumme vaahtobileissä uikkarit jalassa. Tänä kesänä vierailemme erään ihanan naisfanimme luona Kuopiossa. Emme ole olleet varmaan yötäkään erossa yhdeksän vuoden aikana. Tai no, Niko oli pari päivää armeijassa, mutta sitten hain hänet kotiin.

Vaikka Niko ei koskaan muista syn­tymäpäiviäni, se ei ole iso juttu. Huomioimme arkenakin toisiamme koko ajan. Viimeksi, kun yövyimme hotellissa, Niko oli koristellut huoneen etukäteen ruusuilla ja ostanut meille miniporkkanoita ja kirsikkatomaatteja.

Romanttisin muistoni on kuitenkin ihan seurustelumme alkuajoilta, kun Niko istutti minut sängylle ja soitti ja lauloi varta vasten minulle tekemänsä kappaleen. Se oli todella sulattava tilanne ja sai minut kyyneliin."

Sisustussuunnittelija Teuvo Loman, 50, ja muusikko Niko Helenius, 27, ovat olleet yhdessä yhdeksän vuotta. Pari asuu Espossa. He kuvaavat parhaillaan syksyllä alkavaa tv-ohjelma, josta he eivät voi vielä kertoa enempää. Lisäksi Teuvo ompelee hääpukuja ja Niko työstää musiikkia tähtäimessään Uuden musiikin kilpailu.