Kuva Getty Images
Kuva Getty Images

Älä tyydy pilipalikonsteihin, jos haluat näkyviä tuloksia. Uudet kasvohoidot pureutuvat ihon ongelmiin tehokkaasti.

Näyttääkö ihosi kesän jäljiltä siltä, että jotain olisi tehtävä? Apua tarjoavat trendikäsittelyt, jotka vievät kasvojen hoidon uudelle tasolle. Uudenlaiset menetelmät ovat tehokkaampia kuin perinteiset kasvohoidot mutta hellempiä kuin piikitykset tai laserkäsittelyt.

Keskiraskaansarjan hoitojen hyviin puoliin kuuluu se, että iho palautuu niistä nopeasti eikä jää pitkäksi aikaa kirjavaksi. Mustapäitä taltuttavassa alipaineimuhoidossa voi käydä vaikka lounastauolla ilman, että kukaan huomaa mitään. Mikroneulauskin tuo ihoon vain terveen hehkun, eikä rajusta punoituksesta ole tietoakaan. 

Uudet hoidot ilahduttavat myös kärsimätöntä, sillä jo yksi kerta tuo näkyviä tuloksia. Jos kuitenkin nälkä kasvaa syödessä, mikään ei estä ottamasta niitä sarjana. Silloin tulokset myös kestävät pidempään.

Huokoset tyhjiksi
Imurointi kasvoille

Mikä: HydraFacial-hoito tehdään laitteella, joka synnyttää kasvoille alipaineimun. Hoito puhdistaa ja kuorii ihon sekä poistaa musta- ja valkopäät.

Kokemus: En ole koskaan käynyt ihonpuhdistuksessa, sillä ajatus kasvojen ronkkimisesta mustapääraudoilla tuntuu epämiellyttävältä. HydraFacial-hoito sen sijaan kuulemma kelpaa Beyoncélle ja Paris Hiltonillekin, joten ei kun tuoliin makaamaan.

Iho putsataan meikeistä, jonka jälkeen kasvoille sivellään kuorivaa, syväpuhdistavaa seerumia ja iho surruutetaan läpi hoitopäällä. Kun laite putsaa kasvoja, iholla tuntuu vain kevyt imu. Seuraavana vuorossa on eksoottiselta kuulostava pyörrepuhdistus, jossa ihosta imetään ihomadot ja muut epäpuhtaudet. Puhdistuksen apuna käytetään salisyylihappoa sisältävää seerumia.

Tunne on edelleen miellyttävä, joskin imu tuntuu nyt aavistuksen napakammalta kuin aluksi. Iho käsitellään vielä kertaalleen hoitopäällä, jotta syväkosteuttava  hoitoseerumi pääsee imeytymään kunnolla.

Hoidon tulokset ovat nähtävissä paitsi kasvoilta myös pienestä vesisäiliöstä, jonne iholta imetty tavara on päätynyt. Ihoni on yllättävän hyvässä kunnossa, koska vesi on melko kirkasta, eikä siellä lillu kuin muutama pikkuruinen sattuma. Naama punoittaa hoidon jälkeen hetken, mutta väri tasoittuu pian. Iho on superpuhtaan tuntuinen, kuulas ja mattapintainen. Elina Karemo

Testipaikka Kitty Cat Beauty Center. Kesto 25 minuuttia/95 €, 

Potkua ihon uusiutumiseen
Neuloja iholle

Mikä: Koneellinen eDermastamp -mikroneulaushoito saa aikaan luonnollisen korjausreaktion, joka aktivoi ihon uusiutumista. Neulaukseen voidaan yhdistää hoitoa tehostavia ampulleja.

Kokemus: En ollut aikaisemmin käynyt neulaushoidossa, enkä osannut jännittää sitä. Siksi yllätyin, kun otsan ohutta ihoa neulatessa vedet valuivat silmistä. Onneksi homma helpottui huomattavasti kasvojen muita kohtia hoidettaessa.

Hoito alkaa meikin poistamisella. Seuraavaksi kasvot desinfioidaan kasvovedellä. Sen jälkeen iho on valmis neulattavaksi. Samalla kun laite rei’ittää ihoa, se myös pumppaa ihoon hoitoainetta. Neulauksen jälkeen iho rauhoitetaan viidentoista minuutin kasvonaamiolla ja lopuksi levitetään 50 kertoimen aurinkovoide. Aurinkovoide on ehdoton ainakin viikon ajan, sillä ihon uusiutuminen jatkuu hoidon jälkeen.

Heti hoidon perään ei kannata sopiva treffejä, sillä kasvot punoittavat samaan tapaan kuin ne olisivat saaneet liikaa aurinkoa. Myös saunominen kannattaa unohtaa, sillä ihon täytyy saada levätä punoitus pois.

Hoitoa seuraavana päivänä kasvoilla tuntuu kihelmöintiä, ja noin viikon kuluttua ihoa kutittaa hieman. Jotain siis tapahtuu, vaikka varsinaista muutosta ei yhden hoitokerran jälkeen näykään. Henna Mattila

Testipaikka Kauneushoitola Karitta. Kesto 1,5 tuntia/180 €.

Rypyt sileiksi
Hipiä kirkkaaksi

Mikä: Bion-tuotemerkin maitohappokuorinnalla hoidetaan maksaläiskiä ja muita pigmenttivauroita sekä syviä ryppyjä.

Kokemus: ”Happoa kasvoille, oletko hullu?” kysyi ystäväni, kun kerroin aikeistani mennä hoidattamaan sinnikästä otsaryppyäni ja kesän jäljiltä epätasaisen väristä hipiääni. Kieltämättä minuakin hieman jännittää istahtaa kosmetologi Sarita Laineen tuoliin. Mitä, jos iho kuoriutuu kokonaan tai räjähtää kirkkaanpunaiseksi?

Tapaamisemme alkaakin varsin kohtalokkaan tuntuisesti perusteellisella taustakyselyllä. Paljastun hoitokelpoiseksi, koska minulla ei ole maitohappokuorintaa estäviä allergioita tai immuunipuutossairauksia. Itse kuorinta ei olekaan sitten kovin dramaattista: peruspuhdistuksen jälkeen iholle levitetään geelimäinen maitohappo, joka alkaa välittömästi pistellä ja kihelmöidä voimakkaasti. Tunnetta ei voi väittää miellyttäväksi, mutta ainakin hoito tuntuu tehokkaalta.

Kasvoista hoidetaan ensin vain toinen puoli, jotta kosmetologi näkee, miten iho reagoi. Koska hipiässäni­ ei näy allergiaoireita, happo saa vaikuttaa normaalit neljä minuuttia. Viimeiseksi minuutiksi kuorintatuotetta levitetään myös kaulan iholle. Kuorinnan jälkeen kasvoille sivellään varttitunnin ajaksi taivaallisen tuntuinen viilentävä kasvonaamio, joka tuoksuu miedosti mandariinilta. Juuri kun olen torkahtamaisillani, naamio poistetaan ja kasvoille levitetään päivävoide.

Heti hoidon jälkeen iho tuntuu napakalta ja nuorelta, joskin hieman punoittavalta. Todellinen yllätys seuraa vuorokauden kuluttua: iho on 
kirkastunut aivan silminnähden ja otsajuonteeni madaltunut­ melko huomaamattomaksi. Annaleena Jalava

Testipaikka Bon Salon. Kesto 45 minuuttia/78 euroa. Hoito voidaan ottaa myös noin kuuden kerran sarjana, käynnit 7–14 päivän välein.

Täytettä juonteisiin
Kosteuspumppaus iholle

Mikä: Neulattomassa Mesoterapiahoidossa ihoon avataan sähkövirtalaitteella väliaikaisia kanavia, joihin imeytetään hyaluronihappoa. Hoito varastoi ihoon kosteutta ja täyttää juonteita.

Kokemus: Kun asettaudun hoitopedille, ranteeseeni kiinnitetään muovinen ranneke. Hoitaja kertoo, että rengas keskittää jännitekentän kasvojen alueelle eikä päästä sitä karkailemaan muualle kroppaan. Alkupuhdistuksen ja kuorinnan jälkeen iholle levitetään hyaluronihappoampulli, jota aletaan imeyttää metallisella kuulapäällä.

Ensin iholla ei tunnu mitään, mutta kun tehoja vähitellen nostetaan, alkaa pieni nipistely. Kymmenen minuutin rullailun jälkeen kasvoille levitetään hyaluronihapon imeytymistä tehostava liposomiampulli ja laitteesseen vaihdetaan nystyräinen telapää. Nyt kihelmöi jo kunnolla! Telakäsittelyä seuraa hyaluronihapponaamio, jonka vaikutuksen aikana hierotaan hiuspohja, hartiat ja dekoltee. Ennen naamion poistamista hierotaan myös kasvot.

Kun hoidon loputtua kurkkaan peiliin, syvimmät juonteet ovat paikallaan, mutta pintakuivuudesta johtuvat pikkurypyt ja ihon karheus tipotiessään. Iho tosiaan näyttää hieman siloisemmalta ja ilme aavistuksen aiempaa nuorekkaammalta jo kertakäsittelyllä. Ia Luhtanen

Testipaikka Lauttasaaren kauneuskeskus. Kesto 1 h 15 min/90 €.

Hoida kotona!

Tehohoito onnistuu myös kotikylppärissä, kun käytössä on sopivat tuotteet.


Syväkosteutta
Decleorin voidemainen Hydra floral -naamio muuttuu iholla hemmottelevan öljymäiseksi, 42,50 €.

Superjauhe
Iholla nestemäiseksi muuttuva Danné Montague-Kingin Fiberblast C -seerumijauhe on todellinen C-vitamiinipommi. Neljän putkilon pakkaus, 188 €.

Tasoitusta
Garnierin Dark spot corrector -päivävoide häivyttää kasvojen epätasaista väriä kuorimalla ihoa kevyesti, 15,50 €.

Heleytystä
Ihoa kirkastavan No7 Lift & luminate -päivävoiteen tehoaineita ovat C-vitamiini ja havaijilainen levä, 24,90 €.

Silmänalusille
Shiseidon Bio-performance Super corrective -silmänympärysvoide on saanut innoituksen kosteuttavista hyaluronihapporuiskeista. Myynnissä syy-lokakuun vaihteessa, 79 €.

Tehoja yöksi
Nivean Cellular Anti-Age Facial night care -yövoide lupaa laittaa liikettä ihosolujen uusiutumiseen. Jättää iholle raikkaan tunteen, 15,95 €.

Silotusta
Uudistavan suosikkiseerumin uusi versio Advanced lupaa näkyviä tuloksia jo viikossa. Lancômen Advanced Genifique -geeliseerumi jättää ihon napakaksi, 79 €.