Kovalla keikkatahdilla itsensä lähes loppuun polttanut laulaja Saara Aalto iloitsee nyt arjen pienistä onnenhetkistä.

The Voice of Finland -ohjelmasta tuttu laulaja Saara Aalto on huomannut, kuinka tärkeää on pitää huolta omasta jaksamisesta.

– Viime vuosi oli hurja. Keikkaa oli joka päivä. Vapaahetket olivat kortilla ja ajauduin burn outin partaalle. Minulle esiintyminen on hyvin fyysistä. Kuntoni alkoi loppua, koska en ehtinyt liikkua tarpeeksi. En aio päästää tilannetta enää yhtä pitkälle. Nyt osaan asettaa rajat itselleni: tiedän mitä jaksan tehdä, hän sanoo.

Saara on elvyttänyt uudestaan vanhan tanssiharrastuksensa. Hän käy myös säännöllisesti bikram-joogatunneilla.

– Kehoni tarvitsee joogaa! Selkäni on ollut kipeä ja jäykkä. Olen itkenyt tunneilla onnesta, koska treeni on tehnyt niin hyvää.

Saara on uudistanut muutenkin elämäänsä ja ajatteluaan.

– Teen joka päivä kiitollisuusharjoituksia. Mietin iltaisin, mikä oli päivän paras hetki ja mille hyvälle jutulle nauroin. Saan siitä voimaa. Alakuloisuuteni on hävinnyt ja onnellisuuteni tullut takaisin. Ilon aiheet voivat olla hyvinkin pieniä ja arkisia.

Lauluja monella kielellä

Marraskuussa Saara suuntaa elämänsä ensimmäiselle Talven taikaa -konserttisalikiertueelle.

– Ohjelmisto tulee olemaan satumainen yhdistelmä omaa musiikkiani sekä tuttuja ja taianomaisia talvikappaleita. Konsertissa kuullaan lauluja usealla eri kielellä ja varmasti jotakin myös kiinaksi. Lisäksi olen mukana tenori Tomi Metsäkedon joulukiertueella.

Saara julkaisi keväällä kaksi albumia: englanninkielisen You Had My Heart -levyn sekä kiinankielisen pitkäsoiton.

Kiina on Saaralle mielenkiintoinen uusi aluevaltaus, sillä hän on tehny siellä korkean profiilin keikkoja. Toukokuussa Saara konsertoi tenori José Carrerasin vieraana. Kesällä hän vieraili Shanghain kansainvälisellä elokuvafestivaalilla, jossa esiintyi miljardiyleisölle.