Christian Sandström nähdään Valkeakosken kaupunginteatterissa James Deanina ja Viivi Pumpanen hänen rakastettunaan Pier Angelina.
Christian Sandström nähdään Valkeakosken kaupunginteatterissa James Deanina ja Viivi Pumpanen hänen rakastettunaan Pier Angelina.

Vuoden 2010 Miss Suomi Viivi Pumpanen nähdään lavalla Valkeakosken kaupunginteatterin uutuusmusikaalissa James Dean – Ikuisesti sinun.

Teatteridebyyttinsä Valkeakosken kaupunginteatterin uutuusmusikaalissa James Dean – Ikuisesti sinun tekevä vuoden 2010 Miss Suomi Viivi Pumpanen pelkäsi saamaansa vastaanottoa.

Viivi esittää näytelmässä italialaista näyttelijää Pier Angelia, joka oli James Deanin rakastettu.

– Jännitin aluksi miten minuun suhtaudutaan, pelkäsin olevani työryhmälle ”vain joku missi”. Tekijäporukka otti minut mahtavasti vastaan, kaikki ovat tukeneet ja neuvoneet. Ohjaaja Sami Uotila osasi suhtautua tällaiseen ensikertalaiseen kannustavalla tavalla, Viivi suitsuttaa.

Vaikka Viiville on kertynyt esiintymiskokemusta muun muassa juontajan töistä, mietitytti isoon rooliin suostuminen itsekriittistä naista.

– Kieltäydyin aluksi muutaman kerran. Osaan olla armoton itselleni. Mitä pidemmälle olen päässyt urallani, sitä enemmän tunnen paineita: koen, että minulta odotetaan aina vain enemmän. Olen onnellinen, että suostuin mukaan, sillä tämä on ollut uskomaton ja palkitseva matka.

Viivin mukaan kova harjoittelu on jo nyt tukenut hänen muita töitään.

– Puheilmaisuni ja artikulaationi ovat parantuneet.

Viivi paljastaa pelon hiipivän selkäpiihin joka kerta ennen lavalle astumista.

– Olen esiintynyt kahdeksanvuotiaasta asti, mutta poden silti esiintymiskammoa. Jännitys iskee aina, kun näen live-yleisön! En tule varmaan koskaan pääsemään eroon ramppikuumeesta, mutta olen oppinut hallitsemaan sitä. Parhaita hetkiä on, kun alan pelon alta nauttia lavalla olemisesta. Mikään ei ole hienompaa.

Pääroolissa valkokankaan ikonina nähdään teatterinjohtaja Christian Sandström.