Englannissa taukonsa aikana asunut Jenni Vartiainen nautti suurkaupungissa hortoilusta. – Oli vapauttavaa, kun kukaan ei tuntenut minua tai odottanut mitään.

Laulaja Jenni Vartiaisen reilun kahden vuoden hiljaiselo päättyy, kun hän julkaisee uuden Terra-albuminsa lokakuun alussa.

– Fiilikset ovat fantastiset. Toivon, että levyltä kuuluu tietynlainen levollisuus, Jenni totesi Lastenklinikoiden Kummien Elämä lapselle -konsertissa, kun hän esitti ensimmäistä kertaa televisiossa Junat ja naiset -kappaleensa.

Laulaja täytti keväällä 30 vuotta. Rajapyykin ylittäminen oli hänelle vapauttava kokemus.

– Olen päästänyt irti turhasta suorittamisesta, sillä ei omaa musiikkia voi suorittaa. Olen opetellut olemaan aloillani. Levynteko lähti liikkeelle uudenlaisesta rauhasta ja läsnäolosta.

Taukonsa aikana Jenni matkusteli ja asui myös kolme kuukautta Lontoossa.

– Se oli tosi kiva irtiotto! Ihmettelin elämää, kolusin kahviloita, kirjoitin lauluja ja hortoilin ympäriinsä. Suosittelen hortoilemista kaikille! Saatoin hypätä metroon ilman päämäärää ja katsoa mihin päädyn. Oli vapautavaa, kun kukaan ei tuntenut minua tai odottanut mitään.

Ennen taukoa pyöritys Jennin ympärillä olikin melkoista, sillä hänen kahta edellistä albumiaan on myyty yhteensä yli 230 000 kappaletta.

Menestyksekäs Seili-levy ilmestyi vuonna 2010.

Jennin mukaan pään nollaaminen teki hyvää kaiken kiireen jälkeen.

– Lontoossa oli inspiroivaa tehdä musiikkia. Kun ei ollut kiire mihinkään, pystyin tutkimaan sisäisiä liikkeitäni ja kasvuani. Olo oli rauhallinen ja määrätietoinen. Tiesin tarkalleen, mihin suuntaan menen ja mikä on lopputulos.

Jenni on  itse toiminut uuden albumin kymmenellä kappaleella säveltäjänä ja sanoittajana. Hänen kanssaan levyä ovat olleet tekemässä avopuoliso Jukka Immonen, hyvä ystävä, Tanssii tähtien kanssa -kisassa taivutteleva Mariska sekä muusikko Teemu Brunila.