The Voice of Finland -kilpailun voittaneen Antti Railion joulupöydässä on yksi yllättävä herkku yli muiden.

Suositun The Voice of Finland -kilpailun tänä vuonna voittanut Antti Railio kiertää Suomea Raskasta joulua -kokoonpanon kanssa.

Jo perinteeksi muodostuneella konserttirundilla suomalaiset huippurokkarit Nightwishin Marco Hietalasta Teräsbetonin Jarkko Aholaan esittävät raskaita versioita tunnetuista joululauluista. Särmikkäät tulkinnat löytyvät myös marraskuussa julkaistulta levyltä.

Tiivistahtinen kiertue huipentuu 20. joulukuuta Helsingin Kulttuuritalolle. Sen jälkeen Antti aikoo pitää kunnon joululoman.

– Keskityn nauttimaan juhlapyhistä perheen kanssa. Syömme hyvin ja nautimme joulupöydän antimista. Totuin jo lapsena siihen, että ruokaa on jouluna enemmän kuin runsaasti. Äitini oli hiljattain olkapääleikkauksessa, eikä hän saa pariin kuukauteen liikuttaa kättään. Ehkä joudun opettelemaan nyt itse, kuinka imellettyä perunalaatikkoa tehdään, mies virnistää.

Antin joulupöydän suosikkiruoka on punajuuripohjainen venäläinen sillisalaatti – ilman silliä.

– Salaatti on ihanan etikkaista, sitä odotan eniten. Sillisalaatti ja kinkku ovat maailman paras yhdistelmä!

Uusi vuosi lupaa Antille jännittäviä aikoja, sillä hänen esikoisalbuminsa ilmestyy helmikuussa. Ruostunut ankkuri -single julkaistiin syksyllä.

– Luvassa on laaja skaala näköisiäni lauluja. Osa on kauniita rakkausballadeja, mutta monissa biiseissä päästetään mies kunnolla irti!