Kuva Panu Pälviä
Kuva Panu Pälviä

Pinkki on kesälakkojen ykkösväri, olipa sävy sitten possunpunainen tai vähän villimpi.

Erittäin chic pinkki


Chanelin kynsilakkasävy Fracas, 29,30 €.

Lupaus: Koostumus sisältää kynttä kosteuttavia keramideja. Lakkauksesta tulee kestävä, ja se kuivuu nopeasti.

Kokemus: Suti on sen verran siro, että etenkin peukalon työstämisessä vierähtää hetkinen. Lakka on sopivan ohutta ja mukavan peittävää, ja lopputulos näyttää tasaiselta ja kiiltelee kauniisti. Koska lakka on näinkin tyyristä, keston odottaisi olevan huippuluokkaa. Se on kuitenkin vain keskitasoa, sillä kynsien kärjet alkava kulua hiljalleen jo parin päivän päästä. Erikoismaininta siitä, että lämpimään vivahtava pinkin sävy on erittäin chic.

Tähdet: 3½ / 5

Täyteläinen ja kiiltävä


Yves Rocherin Couleurs nature -kynsilakkasävy Rose somptueux, 7,90 €.

Lupaus: Jo ensimmäisellä kerroksella tasainen lopputulos. Huippukiiltävä lakka levittyy helposti ja kestää hyvin.

Kokemus: Täyteläinen ja peittävä lakka levittyy kynsille kauniisti ja tasaisesti.­ Pitkän siveltimen ja korkin kanssa tulee sählättyä, ja työskentely tuntuu aika huteralta.­ Lakkaus kiiltää kauniisti, mutta huolellisenkin kuivattelun jälkeen pinta naarmuuntuu herkästi. Lakka myös pysyy pitkään niin pehmeänä, että se irtoaa raaputtamalla. Vaurioitumattomina säilyneissä kynsissä jälki kestää kauniin kiiltävänä päiviä.

Tähdet: 2½ / 5

Hoitava koostumus


Lumenen Gloss & care -kynsilakkasävy Kuulas päivä, 5,90 €.

Lupaus: Kynsilakassa yhdistyvät hoitavuus, trendikkyys ja pitkäkestoisuus. Tarkka ja litteä harja.

Kokemus: Harja on niin paksu, että pienimpien kynsien maalaamisesta selviää kätevästi yhdellä vetäisyllä.­ Varpaankynsien lakkaaminen ei suju ihan yhtä näppärästi, vaan lakka lipsuu yli. Muutaman kynnen pintaan jää rantuja, jotka näkyvät hieman, vaikka lakkaa levittää toisenkin kerroksen. Kynnet kuivuvat todella nopeasti, mutta parin päivän päästä väri alkaa hiljalleen kulua kynsien kärjistä.­

Tähdet: 3 / 5

Entistä kirkkaampaa


Essien kynsilakkasävy Boom boom room, 13,90 €.


Lupaus: Korkealaatuinen lakka kuuluu kesän Neon-kokoelmaan. Sitä voi käyttää joko sellaisenaan tai valkoisen aluslakan kera, jolloin väristä tulee entistä kirkkaampi.

Kokemus: Babypinkki sävy on mukavan sähäkkä, vaikka sitä käyttäisi ilman aluslakkaa. Leveä suti ei sovi tarkkuustyöskentelyyn, mutta totuttelun jälkeen se on oikein näppärä. Suurpiirteiselle riittäisi yksikin kerros, mutta kaksi takaa täydellisen lookin. Väri kuivuu suit sait, mistä iso plussa. Lakka ei jostain syystä tunnu kestävän yhtä hyvin kuin aiemmin kokeilemani Essiet,­ sillä pieni lohkeilu alkaa parin päivän päästä.

Tähdet: 3½ / 5

Monta päivää esittelykelpoisuutta


YSL:n La laque couture -lakkasävy Rose baby doll, 27 €. 

Lupaus: Ylellinen koostumus, jolla syntyy auringossa kauniisti hohtava manikyyri. Hoitava lakka kuivuu nopeasti, ja siinä on mukana ruusuöljyä.

Kokemus: Lakka levittyy kynnelle helposti, eikä toista kerrosta jää kaipaamaan. Suti on mitä mainioin: joustava, kynttä myötäilevä ja juuri sopivan levyinen. Lakkaus kuivuu nopeasti ja kiiltää niin upeasti, ettei päällys­lakkaa tarvitse lisätä ainakaan­ lisähohdon toivossa. Kestävyyskin on huippuluokkaa – viiden päivän päästä kynnet ovat edelleen esittelykelpoiset. Pullo on niin ylellinen kuin tässä hintaluokassa pitää ollakin.

Tähdet: 5 / 5 TESTIN PARAS!

Sympaattinen ja kestävä


Make Up Storen kynsilakkasävy Mirjam, 14,50 €.

Lupaus: Erikoismuotoiltu sivellin takaa­­ täydellisen lopputuloksen. Lakkauksesta tulee kiiltävä ja se kestää pitkään.

Kokemus: Lakka on kermaisen peittävää muttei liian paksua, ja yksi kerros piisaa mainiosti. Sivellin on keskipaksu ja melko tavanomaisen näköinen, mutta laadukas ja sopivan joustava. Lakkaus kuivuu melko nopeasti, ja jäljestä tulee kiiltävä. Kynnet pysyvät moitteettomina päiviä, eivätkä säikähdä kotitöitä tai kolhimista. Sympatiapisteet vielä nimestä. Make up Store nimeää lakkoja omien työntekijöidensä mukaan eli terkut vaan Mirjamille!

Tähdet: 4 / 5

Pikalakkausta kaipaavalle


No7:n Stay perfect -kynsilakkasävy Cheeky chops, 7,90 €.

Lupaus: Kestävä ja nopeasti kuivuva koostumus, joka takaa kauniit ja siistit kynnet.

Kokemus: Lakka on melko ohutta ja sen verran läpikuultavaa, että peittävään vaikutelmaan tarvitaan kaksi tai kolmekin kerrosta. Korkki on aika muhkea ja tuntuu kädessä vähän kömpelöltä. Lakkaaminen sujuu nopeasti, sillä suti on melko suuri ja päästä pyöristetty. Kynsien pinta tuntuu kymmenen minuutin­ jälkeen kuivalta, mutta säilyy pitkään naarmuuntumisherkkänä. Se on harmi, sillä muuten kestävyydessä ei ole moittimista.

Tähdet: 3 / 5