Kuvat Jouni Harala, MVphotos, Jarmo Österman
Kuvat Jouni Harala, MVphotos, Jarmo Österman

Olipa ihosi vaalea, tumma tai siltä väliltä, saat sille kesäistä hehkua muutaman yksinkertaisen jipon avulla.

Vaalea iho

Vaaleahipiäiselle sopivat parhaiten beessiin vivahtavat aurinkopuuterit, joissa on aavistus pinkkiä tai persikkaa. Päivettyneeltä näyttäminen ei ole kiinni puuterin tummuus­asteesta tai itseruskettavan määrästä, vaan vaalean ihon avaintuotteet ovat helmiäistä sisältävä puuteri, ihon sävyn heleyttäjä ja kuivaöljy. Kuvassa näyttelijä-tanssija Julianne Hough.


Kasvoille L’Oréalin Glam bronze -aurinkopuuterin Blonde harmony -sävy kirkastaa kasvot, 18,70 €.

Poskille Guerlainin Terracotta 4 seasons -aurinkopuuteri saa potkua heleästä vaalean-punaisesta. Sävy 00 Nude, 73 €.

Vartalolle Helmiäishiukkasia sisältävän Yves Rocherin Monoï de Tahiti -kuivaöljyn ansiosta iho muuttuu kultamereksi, 9,90 €.

+ Bonustuote Kun otat Lumenen Ihon sävyn heleyttäjän mukaan arkimeikkiisi, paluuta ei ole. Se tasoittaa kasvot ihanan hehkuviksi. Sävy 10 Honey glow, 11,90 €.

Keskitumma iho

Kultaan ja pronssiin taipuvat sävyt tuovat keskitummalle iholle herkullista hohtoa. Reunusta aurinkopuuterilla kasvot kuljettamalla sivellintä ohimoilla, poskiluilla, leukaperissä ja hiusrajassa, ja sipaise vähän väriä myös nenän varteen ja kaulalle. Lisäksi vain ripsiväriä, persikkaista huulikiiltoa ja luomille hempeitä metallivärejä. Kuvassa malli-juontaja Heidi Klum.


Kasvoille Giorgio Armanin Face and eye -paletista löytyy liukuvärjätyn aurinkopuuterin lisäksi kolme rusketusta korostavaa luomivärisävyä, 95 €.

Poskille Tupsuta Diorskin nude tan paradise duo -aurinkopuuterin punaista väriä poskiluun päälle, ruskeaa poskiluun alle. Sävy 001 Pink glow, 69 €.

Vartalolle Levitä sireenin tuoksuista aurinkopuuteria dekolteelle suurella siveltimellä, Guerlainin Terra ora sculpting powder & contrast highlighter, 74 €.

+ Bonustuote Make Up Storen persikanvärinen huulikiilto on rusketuksen paras ystävä. Sävy Sunflower, 16 €.

Tumma iho

Voimakkaan sävyinen aurinkopuuteri korostaa superruskettunutta tai tummaa ihoa ja viimeistelee meikin sädehtiväksi. Suosi oranssiin tai kupariin taittuvia sävyjä, ja nosta poskipäät ja kulmaluut esiin hohdepuuterilla. Vartalo ei lisäväriä kaipaa, joten keskity tasoittamaan ihon sävyä meikkisuihkeella ja tuomaan kiiltoa säärille, käsivarsille ja dekolteelle. Kuvassa näyttelijä Jessica Alba.


Kasvoille Valitse aina aurinkopuuteri, joka on pari sävyä ihoasi tummempi, Jane Iredale So-Bronze 3, 72 €.

Poskille No 7 Perfectly bronzed mosaic bronzer -aurinkopuuterin sävyjä voi huoletta sekoittaa keskenään, 14,90 €.

Vartalolle Parin suihkauksen ja huolellisen levityksen jälkeen sääret ovat maskimaisen tasaiset, Artdeco Spray on leg foundation, Desert sun, 27,40 €.

+ Bonustuote Pulikoimaan vain! Rimmelin Scandal eyes -luomivärikynä on vedenkestävä. Sävy 003 Bad girl bronze, 7,30 €.