Kuva Pia Inberg
Kuva Pia Inberg

Hauesta saa palleroina tyylikkään ja persoonallisen alkuruuan, jonka kastike on sopivasti yllättävä.

Lisää jauhettuun haukimassaan kerma ja mausteet. Pane kattilaan vesi, suola ja kaffirinlehdet. Ota haukitaikinasta kahden ruoka­lusikan avulla quenelleja eli pieniä munan­muotoisia palleroita. Kasta lusikat kylmään veteen jokaisen palleron jälkeen. Näin ne irtoavat paremmin. 

Keitä palleroita hiljalleen poreilevassa vedessä pari kolme minuuttia. Tarkista, että sisus on kypsä.

Siivilöi liemi tiheän siivilän läpi ja tarjoile quenellit alkupalana liemessä. Koristele annokset silputulla vihreällä sipulilla.

Resepti

Annoksia:
10
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: noin 45 minuuttia

Resepti

600
g
jauhettua haukifileetä
kuohukermaa
3
tl
suolaa
jauhettua valkopippuria
muskottipähkinää
cayennepippuria

Keittämiseen

2
l
vettä
5
kpl
kaffirlimen lehteä
2
rkl
suolaa
kurkumaa

Koristeluun

silputtua kevätsipulia