Pekonia perinteisesti: aamiaislautasella. Kuva: Shutterstock
Pekonia perinteisesti: aamiaislautasella. Kuva: Shutterstock

Hyvää pekonipäivää!

Syyskuun alussa, päivää ennen Yhdysvalloissa virallista vapaapäivää Labor Dayta, vietetään epävirallista pekonipäivää. Pekonipäivänä grillataan ja juhlistetaan yhdysvaltalaisten päät sekoittanutta lihaista herkkua.

Pekonista on tullut miehisen ruoan supertähti, joka on vienyt monen sydämen. Mitä tahansa outoa pekonista valmistettua mieleesi juolahtaakin, luultavasti joku on jo valmistanut sen.

Todistettavasti ainakin nämä löytyvät markkinoilta:

 1. Liukuvoide ja kondomi

Yhdysvaltalainen omituisten pekonituotteiden kehto, J&D's Foods, valmisti aluksi pekonilta maistuvaa liukuvoidetta. Kun sen menestys kasvoi, päätti yritys ottaa valikoimiinsa myös pekonilta näyttävän kondomin.

2. Huulirasvaa, aurinkovoidetta ja partavaahtoa

Sama yritys, joka löytyy pekonisen kondomin taustalta, valmistaa rasvaisen sianlihan makulla tai hajulla kruunattua huulirasvaa, aurinkovoidetta ja partavaahtoa.

3. Saippuaa, hammastikkuja, purukumia

"Älä ole sika – peseydy pekonilla!" Myös jenkkiläinen Archie McPhee on erikoistunut pekoniin.  Pilailupuotimaisia pikkutavaroita myyvän yrityksen listoilta löytyy kaikkea pekonilta maistuvista hammastikuista pekonisaippuaan ja -purukumiin.

4. Majoneesia ja limsaa

Pekonimajoneesia, siis baconnaisea, ja palanpainikkeeksi pekonilimua. Kuka tosifani ei haluaisi tällaista aamiaista pekonipäivänä?

Mitä syötäviin pekonisiin herkkuihin tulee, lista on loputon: pekonista on valmistettu jo mainittujen lisäksi esimerkiksi suklaata, jäätelöä, cupcake-leivoksia, karkkeja ja kakkukuorrutetta.

5. Kynttilöitä

 Yhdysvaltojen suurimpiin huonekynttilävalmistajiin kuuluva Yankee Candle valmistaa miehisten kynttilöiden sarjassa pekonilta tuoksuvia MMM, Bacon! -kynttilöitä. Kynttilöiden lisäksi pekonista on tehty muun muassa huonetuoksuja, tuoksuöljyjä ja hajuvesiä. Kukapa ei haluaisi kuorruttaa itseään pekonipilveen?

6. Lompakoita ja alusvaatteita

Sen lisäksi, että pekonilta maistuvia, jopa hitusen oikeaa pekonia sisältäviä tuotteita löytyy vaikka millä mitoin, on pekonifaneilla varaa valita myös pekonilta näyttävien tai pekonikuvin koristeltujen tuotteiden joukosta. Alusvaatteita Rakastan pekonia -lausahduksin, näennäisesti pekonisuikaleista valmistettuja lompakoita, trendikkäitä pekonitennareita...