Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Vietitkö viime yönä villejä hetkiä ärsyttävän työkaverisi tai ystäväsi miehen kanssa? Alitajunnallasi saattaa olla jotain asiaa sinulle.

Seksiunien näkeminen on normaalia, mutta kuumottavat unet jäävät silti usein kaivelemaan mieltä, varsinkin jos niiden kohde ei osunut aivan nappiin.

Unia ei kannata ottaa liian tosissaan, mutta niissä saattaa piillä viesti, jonka ymmärtämisestä voi olla hyötyä. Women’s Day selvitti, mitä kuusi tavallisinta seksiunta tarkoittavat.

1. Harrastat seksiä toisen naisen kanssa, vaikka olet hetero

Naisille on tavallista nähdä unta, jossa he harrastavat seksiä toisen naisen kanssa, vaikka he kokevat olevansa täysin heteroseksuaaleja. Unesi voi olla merkki siitä, että sinun ja unen naisen välinen ystävyys on vahva ja tärkeä osa elämääsi. Hänestä kannattaa pitää kiinni.

Unessa mieli ei välttämättä osaa erottaa ystävyyttä rakkaudesta, sillä kumpaankin liittyy kokemus läheisyydestä. Siksi unessa saatat himoita hyvää ystävääsi, vaikket todellisuudessa haluaisi viedä suhdettanne fyysiselle tasolle.

Kuumottava uni ei siis ole merkki siitä, että seksuaalinen suuntautumisesi olisi muuttumassa, ellet tunne vetoa samaan sukupuoleen myös valveilla ollessasi.

2. Näet villiä unta eksästäsi, jota et ole ajatellut vuosiin

Unesta huolimatta et todennäköisesti kaipaa entistä poikaystävääsi tai aviomiestäsi, vaan aivosi prosessoivat vanhoja muistoja eksästäsi. Niitä luultavasti riittää, ja ne voivat nousta pintaan kuin mitkä tahansa muutkin muistot. Ehkä jokin viimeaikainen kokemuksesi tai joku tapaamasi henkilö muistutti sinua eksästäsi.

Eksästä ilmestymistä uneen ei siis kannata pitää universumin antamana merkkinä siitä, että häneen olisi syytä ottaa yhteyttä. Pikemminkin voit miettiä, miten nykyisessä tilanteessa vältät vanhat virheet.

3. Himoitset ihmistä, jota et voi sietää

Jos työkaverisi tai tuttusi saa sinut kiehumaan ärsyttävyydellään, ei pidä hämmästyä kuumista unista, joissa hän on pääosassa. Viha ja rakkaus kulkevat tunnetusti käsi kädessä, ja myös seksuaaliset halut kumpuavat samoista vahvoista tunnetiloista.

Unet eivät välttämättä kerro salaisista haluistasi, vaan aivosi eivät yksinkertaisesti erota kahta voimakasta tunnetilaa toisistaan. Älä siis pyörittele unta liikaa päässäsi, jos niiden toteuttaminen ei voisi tippaakaan kiinnostaa. Toisaalta voit myös oppia näkemään unesi kohteen täysin uudessa valossa…

4. Uneksit ystäväsi puolisosta, vaikket ikinä koskisi häneen

Jos unet ystäväsi miehestä saavat sinut punastumaan, saatat kaivata jännitystä omaan parisuhteeseesi. Koska ystävän miestä ja seksiä ei saa edes ajatella samassa lauseessa, kielletyn hedelmän himoitseminen on erityisen kutkuttavaa alitajunnallesi etenkin, jos samaa tunnetta ei synny arkielämässäsi.

Jännityksen löytämiseksi ei kuitenkaan tarvitse lähteä vieraisiin, vaan on syytä miettiä, miten saisit palautettua jännitteen omaan parisuhteeseesi. Kokeilkaa vaikka jotain uutta makuuhuoneessa tai vaihtakaa viikonlopuksi maisemaa.

5. Kumppanisi on kuin joku toinen ihminen

Jos hoikalla ja vaalealla kumppanillasi on unessasi Arnold Schwartzeneggerin kroppa ja tummat piirteet ja meno oli kuumempaa kuin pitkään aikaan, saatat olla puutunut parisuhteeseesi ja kuvittelet tuntevasi puolisosi läpikotaisin. Suhde kaipaa siis uutta kipinää.

Milloin viimeksi puhuitte haaveistanne, suunnitelmistanne tai siitä, miten töissä menee? Niinpä. Kun alatte tutustua toisiinne uudestaan niin kuin suhteenne alkuaikoina, voitte löytää uusia puolia toisistanne ja syventää suhdettanne entisestään.

6. Unelmiesi prinssi ratsastaa luoksesi

Jos unesi oli täynnä prinssin romanttisia yllätyksiä ja todellisuuteen palaaminen tuntui rankalta sen jälkeen, saatat kaivata henkistä läheisyyttä suhteeseesi. Vaikka seksi sujuisi, hellittelyä ja läheisyyttä ei pidä unohtaa.

Kannattaa siis miettiä, mitkä romanttiset eleet unessasi sävähdyttivät sinua kaikista eniten. Ota ne puheeksi kumppanisi kanssa ja yritä soveltaa niitä omaan parisuhteeseesi. Niin saatat päästä nauttimaan unelmiesi prinssin seurasta muutenkin kuin unissa.