Kevät ja syksy ovat parhaita vuodenaikoja käydä Pariisin Disneylandissa.

1. Jonon ohi

Fast Pass -lipulla pääset laitteisiin jonon ohi, omaa Fast Pass -linjaa pitkin. Ota laitteen portilta lippu. Se antaa sinulle oman sisäänkäyntiajan, yleensä noin tunnin päähän.

2. Oma juoma mukaan

Ota huvipuistoon oma juoma, sillä puolen litran vesipullo maksaa kioskeissa jopa kolme euroa.

3. Muista yhteystiedot

Jos olet puistossa lapsien kanssa, kirjoita tarraan puhelinnumerosi ja liimaa se lapsen selkään. Puiston työntekijät ohjaavat eksyneet lapset ensiapupisteen lähelle.

4. Taskukartta

Taskukartta helpottaa suunnistamista, sillä huvipuiston koko on 20 neliökilometriä. Paras maamerkki on keskellä puistoa sijaitseva Prinsessa Ruususen linna.

5. Syömään ennen muita

Jos yövyt jossakin puiston hotelleista, mene aamupalalle ja illalliselle puoli tuntia ennen muita kello 7.30 ja 17. Säästyt pitkiltä jonoilta.

+ Heti aamusta Eiffel-torniin

Pariisin keskustassa sijaitsevaan Eiffel-torniin on Disneylandista noin 40 minuutin junamatka. Mene sinne ennen aamuyhdeksää, jos haluat huipulle ja sieltä alas alle kolmessa tunnissa.

Pariisin Disneyland

Missä

32 kilometriä Pariisista itään. Charles de Gaullen lentokentältä perille pääsee nopealla TGV-junalla 12 minuutissa, junalippu 15 euroa.

Mitä maksaa

Aikuiset 60 euroa, 3–11-vuotiaat 54 euroa. 3–4 päivän lippu 138–153 euroa. Matkanjärjestäjien paketeissa liput sisältyvät yleensä matkan hintaan.

Paras aika matkustaa

Keväällä ja syys-lokakuussa on vähiten tungosta. Puisto on auki joka päivä ympäri vuoden, mutta päivittäinen aukioloaika vaihtelee.
Lisätietoja www.disneylandparis.com