Espressokauden ja lattevillitysten jälkeen suodatinkahvi kelpaa taas paremmissakin piireissä. Uutta potkua siihen saa jauhamalla juomansa itse.

Mitä pohjoismaiset kahvi-intoilijat edellä, sitä muu maailma perässä.

– Hyvissä pariisilaiskahviloissakin saatetaan tarjota jo vaaleapaahtoista suodatinkahvia, kertoo Kaffecentralenin toimitusjohtaja John Söderlund.

Tänä kesänä kahviyrittäjä on aloittanut useimmat aamunsa single brew -suodatinkahvilla, jota valmistetaan nimensä mukaisesti kupillinen kerrallaan. Sen valmistus on tarkkaa puuhaa: harrastajat mittaavat sekä kahvigrammat että veden määrän. Toinen vaihtoehto on AeroPress-laite, jonka läpi kahvi painetaan käsivoimin.

Suodatinkahviin saa uutta potkua jauhamalla juomansa itse – papuina myytävän kahvin valikoima on laajempi, ja jauhamisen nostattama tuoksu tuo tunnelmaa kahvihetkeen.

Vaikka trendit vaihtelevat, John Söderlundin mukaan myös espressolla menee edelleen hyvin ja tummemmista paahdoista on tullut suomalaistenkin suosikkeja.

Jos haluaa kokeilla jotain muuta kuin suodatinkahvia, mutteripannusta on hyvä aloittaa: sitä on helppo käyttää, ja se kulkee mukana myös reissussa.

Lue lisää kahvinkeittimistä Me Naisten Koneet-osiosta, numerosta 34/2013, joka ilmestyy 22.8.