Kuva Jouni Harala
Kuva Jouni Harala

Loma tiedossa ja vanhojen virttyneiden narubikineiden tilalle pitäisi saada jotain vähän ajantasaisempaa? Muista nämä vinkit, kun lähdet ostoksille.

Sitä on ihan tutkittukin: Flindersin yliopiston selvityksen mukaan uimapukujen sovittaminen saa naisen huonolle tuulelle.

Niin saattaa todella käydä, jos keskittyy vain murehtimaan reisiensä kokoa. Ostosreissusta voi kuitenkin suoriutua myös voittajana, kun muistaa muutaman niksin:

Valmistaudu koitokseen

Unohda rantakunnon ajattelu, ja keskity siihen, mitä ehdit tehdä aamupäivän aikana: föönäta tukkasi pöyheäksi, koristautua valtavilla korvakoruilla ja pukea jalkaan sääriä pidentävät korot. Muista mittasuhteet! Mitä isompi lierihattu, sitä pienemmiltä reitesi näyttävät.

Esivalmistelut peilikuvansa parantamiseksi voi aloittaa jo edellisenä iltana: levitä ihollesi itseruskettavaa tai hehkeytä hipiäsi vähintään kosteusvoiteella.

Shoppaile kuin ammattilainen

Kierrä ensin sovitustilan kautta. Päätä vasta valaistuksen nähtyäsi, haluatko testailla uima-asuja kyseisessä liikkeessä. Imartelevin valo on hehkulamppumaisen pehmeä ja tarpeeksi himmeä.

Kun kelvollinen sovituskoppi on löytynyt, suuntaa bikiniosastolle. Älä välitä kokolapusta, jonka kirjainyhdistelmän tiedät vain sinä, vaan valitse parhaiten mittojasi vastaavat uikkarit.

Jos ystävilläsi on vinkkejä täydellisesti istuvista uimapukumallistoista, kuuntele heidän neuvojaan.

Tai sitten...

Hyväksy se tosiasia, ettei peilissä näy Victoria's Secretin katalogikuva. Mitä väliä?

Älä tarkastele peilikuvaasi muhkuroiden ja sinertävän ihon toivossa, vaan suhtaudu sovitussessioon kuin ulkopuolinen stylisti: Asettuuko vyötärö sopivalle korkeudelle? Tuntuuko asu mukavalta ja napakalta päällä vai uhkaako se pudota kesken ensimmäisen pellehypyn? Imarteleeko yläosan leikkaus hartialinjaasi?

Jos puolialastomana kauppojen sovituskopeissa ähertäminen tuntuu ahdistavalta, tilaa nippu uima-asuja netistä ja sovittele niitä kodin rauhassa.

Lue myös:

Uimapuvut hehkuvat värikkäinä – upeat vedenalaiset muotikuvat