Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Työpaikoilla hiljenee, kun kesätyöläiset palaavat opinahjoihinsa. Mites se suvi oikein menikään?

Kuvamokia

”Olin useana kesänä töissä eri valokuvausliikkeissä kehittämässä valokuvia. Muutaman kerran tuli vahingossa ylivalotettua asiakkaan filmit – totta kai joka kerta kyseessä olivat elämää suuremmat valokuvat: hääkuvat, synnytyskuvat tai kuvat kaukomatkalta. Siinä oli selittelemistä.”

Pari tonnia miinuksella

”R-kioskissa oli aika hektistä olla itsekseen. Yhtenä lauantai-iltana tössin lottoarvontaa edeltävässä ruuhkassa aika pahasti: täysi kahvipannu putosi kädestä ja särkyi lattialle. Lisäksi Veikkauksen kone jumitti ja kun sain sen toimimaan, sain järjestelmään aikaan parin tuhannen markan miinuksen. Seuraavana aamuna lakaisin siruja ja kirjoittelin selvitystä Veikkaukselle, että mites tässä näin kävi.”

Parisuhde puntarissa

”Olin töissä kahvilassa. Kerran sinne tuli pariskunta, jonka mies halveksi ja kyykytti vaimoaan todella rumin sanankääntein koko kahvittelun ajan. Nainen seurasi puolisoaan kuin uskollinen koira. Se kuohutti niin paljon, että aloin toisen työkaverini kanssa mollata äijää heti, kun pari oli lähtenyt. Matkimme häntä ja kauhistelimme, miten kukaan voi olla tuollaisen kanssa. Muuten hyvä, mutta vaimo oli naistenvessassa, jonne tiskin takaa kuului kaikki. Ilmeestä päätellen hän oli tajunnut, kenestä puhutaan.”

Elävä vai kuollut

”Olin kesätöissä erään suuren firman eläkeosastolla. Tapana oli katsoa lehdistä kuolinilmoitukset ja muuttaa tietojen perusteella niiden henkilöiden status, jotka olivat eläkeosaston maksulistoilla. Näin eläkkeen maksu loppui. Eräänä aamuna eräs herrasmies saapui konttorille kyselemään, miksi hänen eläkemaksunsa ei ole tullut tilille. Olin muuttanut väärän henkilön statuksen eli merkinnyt miespoloisen kuolleeksi – nimi oli sama mutta syntymäaika eri. Onneksi mies saatiin elävien kirjoihin.”

Peltiä ruttuun

”Olin kesätöissä autonvuokraamossa juuri täytettyäni 18 vuotta. Työhön kuului vuokra-autojen toimittamista asiakkaille. Olin lähdössä uudella autolla pihasta, kun peruutin suoraan viereisen autokaupan omistajan tuliterään menopeliin. Molempiin autoihin tuli mojovat vahingot. Kesätyön olin aloittanut juuri edellisellä viikolla.”