Käy vesi tässäkin muodossa, mutta mieluummin kuitenkin sisäisesti nautittuna. Kuva: Shutterstock
Käy vesi tässäkin muodossa, mutta mieluummin kuitenkin sisäisesti nautittuna. Kuva: Shutterstock

Tuskailetko kukkivan ihon kanssa? Varmista, että olet huomioinut nämä neljä asiaa, joita ei saa kosmetiikkapurkista.

1. Vesi ja nestetasapaino

Niin tylsältä ja vanhanaikaiselta kuin se kuulostaakin, on vesi ihan oikeasti vanhin voitehista. Vartalomme suojamuuri, iho, sisältää paljon vettä, ja jos sen tasapaino järkkyy, näyttää tulos ryppyiseltä ja kuivalta. Myös koko kehon nestetasapaino pysyy paremmassa hapessa, kun suojamuuri voi hyvin. Ihon lisäksi vesi vaikuttaa esimerkiksi painonhallintaan, suolen toimintaan ja munuaisten toimintaan.

2. Puhdas, terveellinen ruoka

Iho voi hyvin ja pysyy puhtaana, kun ruokavalio ei ole rempallaan. Mitä enemmän vitamiineja ja hivenaineita, sen parempi. Kasvikset sisältävät paljon vettä ja pitävät nestetasapainostakin huolta. Ikävä tuottaa pettymys, mutta useasti mitä herkullisempaa jokin on, sen enemmän hallaa se tekee ulkonäölle. Suklaa, sipsit, pizza, sokerimunkki ... Heitä näille hyvästit ainakin jatkuvasti syötynä.

Kalastajan vaimo -blogissa lisää asiasta: Ravintoa iholle

3. Vältä aurinkoa

Okei, tässä astuu kuvaan myös vähän kosmetiikkaa: Jos et ole aurinkoa välttelevää tyyppiä, voit turvautua purkkisuojaan. Myös syksyllä. Ja talvella. Vaikka suomalaisille kesä on aurinkorikkainta aikaa, ei suojausta saa unohtaa muinakaan vuodenaikoina.

Lisää aiheesta: Näppylöitä auringosta? Näin vältät ihon tukkeutumisen

4. Hikoile!

Tapahtuipa se sitten spinning-tunnilla, saunassa tai kuumassa kotona, hien mukana elimistöstä poistuu kuona-aineita. Saunassa hikoillessa heittää myös hyvästit vanhalle solukerrokselle ja ihosta saa sileämään ilman kuorinta-ainetta.

Lue myös:
Konstit ovat monet – viisi erikoista kauneusvinkkiä
Kurkkuja ja kukkasia iholla
Minttu – viilennystä ja virkistystä luonnosta