Kesänviettoon on mukava lähteä freeseillä kintuilla. Kuva: Colourbox.
Kesänviettoon on mukava lähteä freeseillä kintuilla. Kuva: Colourbox.

Jalkahoito on paitsi ihanaa hemmottelua, myös tärkeää huoltoa. Testasimme, miten eroavat toisistaan kosmetologin ja jalkahoitolan hoidot.

Jalkahoitola: Asiaa jaloille

Täydellinen jalkahoito alkaa hoitajan tekemällä jalkojen painopisteiden tsekkauksella, ja sitten räpylät kylpypaljuun. Kylpyyn saa valita aromaterapeuttisen tai peruspehmentävän öljyn.

Sitten kovettumat napsitaan pois, mikä vähän kutittaa, ja sen jälkeen siistitään ja hiotaan kynnet sekä kynsinauhat. Ja kylläpä kynsistä tulikin siistit ja hienot.

Lopuksi jalat ja sääret hierotaan, ja lakkauksenkin saa, jos ottaa lakan mukaan tai ostaa hoitolasta lakan omakseen. Jalkahoitolan hoito on asiallinen ja tehokas kohtelu ilman turhia hömpötyksiä.

Schollin jalkahoitola Stockmann Helsinki, vastaava Minna Salo, puh (09) 121 3901. Hinta: 75 €  kesto: 1 h 15 min.

Kosmetologi: Pientä pintarapsutusta

Puhdistavan jalkakylvyn jälkeen jalat ja varpaanvälit kuivataan huolellisesti. Liian lyhyet kynteni muotoillaan viilalla, kovettumia rapsutellaan veitsellä ja raspilla.

Kynsinauhat siistitään jalkaporalla sekä kynsisaksilla ja jalat desinfioidaan. Mahdolliset känsät olisi poistettu ja syylät rapsuteltu, mutta niiden uupuessa siirrymme suoraan kynsienlakkaukseen.

Hoidon kruunaa turvotusta poistanut hekumallinen jalkojen hieronta. Suosittelen kauneushoitolan jalkahoitoa, jos haluat jalat sandaalikuntoon ja mielen harmoniaan.

Kauneuspalvelut Elina Keinänen, Helsinki,kosmetologi Elina Retva, puh (09) 241 7839. Hinta: 44 €, kesto: 1,5 h.