Huh, nyt on kyllä kuuma. Mutta en valita. Kyllä kulunut talvi tarjoili sen verran kylmyyttä, että pieni helle on ihan paikallaan.

Bloggaaja Teresa Välimäelle ruoka on sekä työ että harrastus. Hänen perheessään syödään hyvin ­- ja useimmiten myös terveellisesti. Se vapaa-aika, mikä kahden lapsen ja yhden koiran yh-äidille jää, kuluu monesti juoksulenkkareissa.

Jäitä!

Huh, nyt on kyllä kuuma. Mutta en valita. Kyllä kulunut talvi tarjoili sen verran kylmyyttä, että pieni helle on ihan paikallaan.

Mutta kuuma on, siitä ei pääse mihinkään. Tottuneesti keitän aamulla kahvin ja kuumennan vielä maidonkin. Ensimmäisen kupin jälkeen pukkaa jo sellaista hikeä päälle, ettei mitään järkeä. Pitäisikö aamukahvi jättää juomatta? Ei onnistu, sillä herääminen ei tapahdu ennen aamukahvia.

Onnekseni tapasin ystävän, joka muistutti jääkahvista! Tuoksuu ja maistuu kahville ja piristää mutta ei tukahduta sisältä päin tulevalla kuumuudella. Huippua! Tujaus vahvaa kahvia pitkään lasiin, päälle jääkaappikylmää rasvatonta maitoa ja reilusti jäitä. Helppoa ja nopeaa ja ah, niin kesäistä.

Ja kun taas ryhdyin tehtailemaan jääpaloja muistui mieleen muutama muu hellepäivän ruoka. Näihin päiviin sopii täydellisesti mm. klassinen kylmä tomaattikeitto gazpacho sekä melonista ja kivennäisvedestä valmistettu melonikeitto fetajuuston kera. Mausteiksi reilusti tuoreita yrttejä ja joukkoon mukaan ehdottomasti ne jääpalat!

Herkullisia hellepäiviä!