... joo joo, makuasia. Me Naisten raati nyt kuitenkin testasi uudet suklaaherkut ja kertoo, mikä maistuu miltäkin.

Esikuvalle uskollinen
Fazer, Fazerina, 110 ml/1,90 €

"Perinteinen mutta toimii. Sopivan pieni makeaksi jäätelöksi. Kyllä tämä Fazerina on, eli maku on esikuvalleen uskollinen ja parempi kuin ulkonäkö. Rakenteessa ei erikoisuuksia paria Fazerina-palaa lukuun ottamatta.”

Tähdet: ****

Aikuiseen makuun
Magnum, Infinity, 100 ml/2,20 €

"Ihanan tumma ja houkutteleva suklaakuorrute ja sen alla runsaasti rapeaa rouhetta. Ei ole imelä, vaikka jätski on kokonaan suklaata, sopiva nautinnoksi. Ei raikas kesäjäde vaan suklainen herkku. Suklaakuorrute hajoaa ja meinaa tipahtaa syliin syö­dessä.”

Tähdet: ****1/2

Tosi iso
Cornetto, King Cone, 260 ml/1,50 €

"Mahtailevan kookas, mikä hirvittää ja houkuttaa samaan aikaan. Liian iso ja liian makea, koko jättituutin syöminen on aika puuduttavaa hommaa. Apua, sokeriähky! Päällinen antoi odottaa enemmän kuin mitä sisus toi mukanaan. Ei paha silti: tumma ja mehevä. Suklaakastiketta vielä lopussa, yllätyskäänne.”

Tähdet: **1/2

Tuttu suosikki
Kingis, suklaarouhejäätelöpuikko, 78 ml/1,95 €

"Tuttu ja turvallinen Kingiksen maku. Suklaasydän on niin voimakas, ettei jäätelön seassa oleva suklaarouhe juuri maistu. Sopivan lohkeava kuorrute, lapsuuden suosikkisisus. Plussaa laktoosittomuudesta!”

Tähdet: ****

Ulkomaan meininkiä
Cornetto Devils & Angels, 120 ml/1 €

"Herkullinen ja ulkomaalainen ulkonäkö, kuin karkki. Maistuu suklaavanukkaalta. Päällä olevat ’chilikristallit’ kummastuttavat. En pidä kirsikan mausta, karvasmantelin ystäville, aavistus viinaista makua. Eihän jäätelön kuulu pistellä kurkussa? Yhdistelmä pehmeää jätskiä, rouskuvaa vohvelia ja kirpakkaa raetta. Äklö yllätys lopuksi.”

Tähdet: ***

Todelliseen makeanhimoon
Classic, valkosuklaa-murokeksi, 110 ml/ 1,80 €

"Makeaa valkosuklaata ja vaniljakermajäätelöä: rajansa kaikella. Onneksi keksimuru taittaa makeutta. Kivan rapsakka kuori, murut ovat sopivan pieniä ja pehmeitä. Jäätelössä on ihanan raikas vaniljainen maku. Sopivan kokoinen, mutta tätä syödessä täytyy olla tosi makeanhimo.”

Tähdet: ***

Nam, aito vohveli
Ingman, iso toffee-suklaa, 300 ml/1,60 €

"Houkuttelevan näköinen. Kastike ja rouhe tuutin päällä hyviä mutta loppuvat liian pian, samoin kuin sisällä oleva kastike. Aito vohveli plussaa. Aika ätläkkä yhdistelmä. Toffeen sijaan kaipaisi vaikka puolukkahilloa.”

Tähdet: **1/2