Paljonko rahaa kuluu tavallisella viikolla, Henna Lintunen? Kuvat: Hennan kotialbumi ja Shutterstock
Paljonko rahaa kuluu tavallisella viikolla, Henna Lintunen? Kuvat: Hennan kotialbumi ja Shutterstock

Me Naisten Viikko kukkarossa -juttusarjassa seurataan erilaisten suomalaisten tapoja kuluttaa ja elää. Tamperelainen Henna on opiskelija ja kertoo nyt yhden viikon rahamenoistaan.

Tampereella asuvalla Henna Lintusella, 35, on jo kaksi ammattia: hän on farmaseutti ja koirahieroja. Hän on kuitenkin palannut koulun penkille ja opiskelee nyt yliopistossa biotekniikkaa.

Henna on yksinhuoltaja, jolla on 3- ja 5-vuotiaat lapset. Hän kertoo elävänsä tällä hetkellä tukien varassa ja suurin menoerä on heidän vuokransa.

Kuukausittaiseksi ruokabudjetikseen hän on asettanut 200 euroa, joka sisältää myös pesuaineet. Talous pysyy yleensä budjetissa ja hän saa rahaa säästöönkin. Toisinaan hän käy hakemassa ilmaista ruokaa erilaisista jakopaikoista.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Miltä hänen yksittäinen viikkonsa näyttää? Ja paljonko rahaa kuluu seitsemässä päivässä? Henna piti pyynnöstämme rahapäiväkirjaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Maanantai

Ei ostoksia

”Lapset syövät päiväkodissa päivän toisen lämpimän aterian.

Itse syön päivällä useimmiten koulussa, mutta tänään opiskelin kotona enkä siis aterioinut koulussa. Illalla söimme kotona yhdessä sunnuntaina valmistettua siskonmakkarakeittoa.”

Tiistai

Ruokaostokset 20,26 euroa

”Käyn yleensä ruokaostoksilla Prismassa ja satunnaisesti pienemmissä kaupoissa. Tällä viikolla kävin poikkeuksellisesti K-Citymarketissa katsomassa alennuskampanjan tuotteita ja tein ruokaostokseni siellä.

Lihat maksavat aina eniten, mutta onneksi törmäsin hyvään sisäpaistisuikaletarjoukseen. Siitä riittää ruokaa seuraaville viikoillekin, kun laittaa suurimman osan pakkaseen.”

Keskiviikko

Ruokaostokset 4,78 euroa

”En noudata mitään erityisiä hyvinvointi- tai ruokadieettejä. Teen sellaista ruokaa, jota minun tekee mieli tai joka on tarjouksessa. Valmistan paljon edullisia laatikko- ja pataruokia kotona.

Tänään tein yhdestä lihapaketista tomaattisen kastikkeen. Söimme sitä makaronin ja raejuuston kanssa. Aamu-, väli- ja iltapalana syömme yleensä muroja, jogurttia, hedelmiä ja leipää, jonka olen tehnyt itse tai hakenut ruokajaosta.”

Torstai

Ei ostoksia

”Asumme Tampereen Hervannassa kerrostalokolmiossa, josta maksan vuokraa 800 euroa kuukaudessa. Ennen opiskelujani olin työtön ja sitä ennen lasteni kanssa kotona.

Tällä hetkellä saan erilaisia Kelan-tukia, eli tuloni eivät ole muuttuneet sen jälkeen, kun aloin taas opiskella.”

Perjantai

Ei ostoksia

”Tein kotona lapsille ja itselleni lihapullia, joiden kanssa söimme perunaa ja kastiketta. Lihapullia tuli niin paljon, että niistä riittää vielä kolmelle aterialle.

Joudun nipistelemään koko ajan menoistani, sillä asun yksin lasten kanssa. Tiukalla budjetilla rahamme kyllä riittävät.”

Lauantai

Ei ostoksia

”Säästän aina, kun se on mahdollista. Saan säästöön rahaa vuodessa ainakin pienen kesälomaretken verran.

Ainoa rahapaheeni taitaa olla kirppareilla shoppailu. Ostan välillä vaatteita, joita lapset eivät välttämättä edes tarvitsisi.”

Sunnuntai

Ruokaostokset 4,70 euroa

”Toinen jauhelihapaketti päätyi makaronilaatikoksi. Siitä riittää kivasti ruokaa taas seuraavalle alkuviikollekin. Viikonloppuisin haen yleensä kaupasta seuraavan viikon välipalat, ja niin tein tänäänkin.

Tällä viikolla rahaa kului alle 30 euroa, mistä olen erittäin tyytyväinen. Normaalisti meillä menee viikossa ruokaan 30–40 euroa.”

Viikon menot: ruokaostokset 29,74 euroa

 

Osallistu Viikko kukkarossa -jutun tekemiseen!

Tässä sarjassa tavalliset suomalaiset kertovat rahankäytöstään. Haluaisitko sinä osallistua jutun tekemiseen? Tällä juttusarjalla tavoitteenamme on kertoa erilaisista tavoista elää ja kuluttaa.

Jos suostut haastateltavaksi nimelläsi ja olet valmis pitämään kirjaa menoistasi, lähetä sähköpostia osoitteeseen annakaisa.vaaraniemi@sanoma.com

Sisältö jatkuu mainoksen alla