Kommunikointi ja erityisesti työntekijöiden kyttääminen helpottuisi kummasti, jos työpaikoillekin saataisiin Wilma-palvelu.

Olet saanut hymynaaman!

Voi sitä riemua, mikä syntyisi, jos tällainen teksti ilmestyisi kännykän näytölle pitkän työpäivän päätteeksi. Kouluissa hymynaamojen saaminen kehuna on Wilma-palvelun ansiosta ihan arkipäivää.

Mutta miksi Wilma ei yllä työpaikoille asti? 

Ainakin näiden viiden syyn takia Wilma olisi varsin oivallinen lisä mihin tahansa työyhteisöön:

1. Hymynaamat ja huomautukset

Erilaisten kehujen ja torujen merkitsemisen systeemi on mainio! Työpaikalla pomo saisi merkitä järjestelmään, jos töissä on ollut tosi reipas tai jos olisi parantamisen varaa, ja työntekijä saisi mutkatonta tietoa siitä, miten menee.

Plussana on tietenkin vielä se, että Wilman avulla välttyy kasvokkaisilta kehu- tai moittimiskeskusteluilta, jotka ovat kuitenkin aina vähän kiusallisia. 

2. Poissaolot

Jos työntekijää ei ala kuulua työpaikalla, voi pomo merkitä poissaolon systeemiin. Mutta onko poissaolo luvallinen vai luvaton?

Sen saa päättää Wilma-tunnusten haltija, joka ei tietenkään ole työntekijä itse. Kunnian voi antaa joko omille vanhemmille tai vaikkapa kumppanille.

Wilma varmistaisi sen, että läheisiin on pakko pitää yhteyttä. Jotta äiti ei vahingossakaan laita poissaoloa luvattomaksi, pitää muistaa soittaa ja kertoa oma sijainti sekä pyytää lupa lintsaamiseen.


3. Myöhästymiset

Kuka pomo muka jaksaa muistaa, ketkä työntekijöistä ovat täsmällisiä ja ketkä eivät? Wilma saapuu jälleen apuun ja helpottaa myöhästymisten kyttäämistä!

Wilma toimii myös oivana motivaattorina sille, että aamulla saapuu täsmällisesti töiden äärelle. Onhan se nyt noloa, jos vanhemmat tai kumppani näkevät Wilmasta pitkän listan myöhästymismerkintöjä.

4. Arvosanahistoria

Miksei työsuorituksista anneta samalla lailla arvosanoja kuten koulussa kursseista ja kokeista? Wilma voisi edistää myös arvosanojen käyttöönottoa.

Samaan tapaan kuin kaikki julkaistu materiaali jää ikuisiksi ajoiksi internetin syövereihin, myös arvosanat jäävät Wilmaan pysyvästi. Työsuoritusten arvosanojen vertailuista voisikin tulla oiva harrastus työpaikoilla, vähän niin kuin kiiltokuvien vaihtelua.

5. Ilmoitukset sairaspäivistä

Ei ole mitään ärsyttävämpää kuin ilmoittaa sairastumisesta pomolle. Puhelimessa pitää kuulostaa liioitellun huonovointiselta sen uskottelemiseksi, että on ihan pakko jäädä lepäilemään kotiin.

Wilmassa homma hoituu vain ilmoituksella, että sattuu olemaan kipeä. Samalla pomo voi Wilman kautta lähettää kätevästi läksyjä ja muita lisätehtäviä kipeälle työntekijälle, jotta tämä pysyy mukana työyhteisön puuhissa.

Vierailija

Wilma työpaikoille! 5 syytä, miksi koulusta tuttu palvelu hyödyttäisi myös työyhteisöissä

Työpaikka-Wilman jälkeen voisi kokeilla parisuhde-Wilmaa: Roskat jätetty viemättä, sukat keskellä lattiaa, ei puhunut aamulla mitään, seksi oli huonoa, ruuassa oli liian vähän suolaa! Toki jotkut varmaan osaisivat myös antaa positiivista palautetta (kulta, olet ihana, pus!), mutta veikkaukseni on, että Wilman käyttö työelämässä tai parisuhteessa johtaisi kapinaan. Jos Wilmaa käytettäisiin oikeasti vain tärkeän tiedon välittämiseen, se olisi ihan ok, mutta kun siitä on tullut todellakin...
Lue kommentti