Me Naiset
|
Laura Hallamaa / HS
Monille vastavalmistuneelle voi olla vapauttavaa, kun joku kokeneempi sanoo, ettei nuoren tarvitse kantaa koko maailmaa harteillaan. Kuva: Shutterstock
Monille vastavalmistuneelle voi olla vapauttavaa, kun joku kokeneempi sanoo, ettei nuoren tarvitse kantaa koko maailmaa harteillaan. Kuva: Shutterstock

Jos nuori ei tiedä, mitä työelämältä haluaa tai yrittäjä on vailla suuntaa, apuun etsitään mentori.

Mentoreita nuorille, mentoreita naisille, mentoreita opiskelijoille ja mentoreita yrittäjille. Tuntuu, kuin mentoroinnista, eli sparrauksesta ja hiljaisen tiedon siirtämisestä, olisi tullut työelämän uusin ilmiö.

Suomen Mentorit ry:n toiminnanjohtaja Laura Ihamuotila vahvistaa tuntemuksen. Niiden kolmen vuoden aikana, jotka Ihamuotila on toiminut toiminnanjohtajana, mentoreiden määrä on moninkertaistunut. Mentoriohjelmassa on ollut mukana noin kaksituhatta paria.

Suomen Mentorit tarjoaa mentoreita uransa alussa oleville, korkea­koulusta valmistuneille nuorille. Työelämässä kauemmin toimineen mentorin tehtävä ei ole rakentaa uraa valmiiksi vaan kuunnella, keskustella ja auttaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Miksi ilmiö on lähtenyt kasvamaan Suomessa juuri nyt? Se on Ihamuotilan mukaan vaikeampi kysymys

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Ehkä tällaisina talouden hyvinä aikoina ihmisillä on enemmän aikaa ja halua lähteä mentoreiksi. Tai sitten he haluavat auttaa nuoria, Ihamuotila sanoo.

Hänen mukaansa mentoroinnin suosioon vaikuttaa myös ajan henki. Työelämässä on osaamisvajetta ja pitkiä rekrytointiprosesseja, mutta niin on myös korkeakoulutettuja tulijoita.

– Työllistyminen on hurjaa kilpajuoksua. Ei voi sanoa, että korkeakoulutetut olisivat kultalusikka suussa.

Valmistumisen jälkeen pudotaan tyhjän päälle

Nuoret etsivät mentoreita tueksi ja avuksi työnhakuun ja uran suunnitteluun. Ihamuotila näkee, että valmistumisen jälkeen moni nuori putoaa tyhjän päälle. Kaikki vastavalmistuneet eivät hahmota omia uramahdollisuuksiaan. Työelämätaidot saattavat jäädä joillain korkeakoulutuksen aloilla kokonaan oppimatta.

– Esimerkiksi humanistit eivät välttämättä tiedä, millaisia työpaikkoja he voivat papereillaan hakea.

Eikä nuori aina ole edes varma, mitä elämältään haluaa. Vaihtoehtojen paljous aiheuttaa vaikeuksia valita. Moni takertuu siihen, mitä ulkopuolelta annetaan.

Ihamuotila toivoisi, että vastavalmistuneita ohjattaisiin enemmän pohtimaan, millaisista asioista kukin tulee onnelliseksi ja mitä asioita elämäänsä haluaa.

– Tässä mentorointi voi auttaa, sillä sen ydin menee syvemmälle kuin neuvomisessa.

Ja mentorointia haluavat muutkin kuin nuoret.


Yrittäjät hakevat montoreita

Soitto yrityskummeihin paljastaa, että myös yrittäjät ovat innostuneet mentoreista.

Yhdistys tarjoaa mentoreita niille yrittäjille, joiden toiminta on jo vakiintunut. Täysin uusia yrittäjiä tai startupeja Yrityskummit eivät ota mentoroitavakseen.

– Parin viime vuoden aikana käppyrä on noussut pystyyn, sanoo pääkaupunkiseudun aluekummi Esko Valkeala.

Viime vuonna Pää­kaupunki­seudun Yritys­kummit sai noin 300 yhteyden­ottoa yrittäjiltä, jotka halusivat mentorin. Tänä vuonna yhteydenottoja on tullut noin 60 tähän mennessä.

Valtakunnallisesti yhteydenottoja oli yli tuhat.

Valkeala kertoo, että syitä mentorin etsimiseen on lukuisia. Yrittäjää saattavat mietityttää esimerkiksi myynti, markkinointi, omistajanvaihdos tai yrityksen kasvattaminen. Paljon on tarvetta myös neuvoille ja ymmärrykselle.

– Jotkut yrittäjät ovat epävarmoja, mihin suuntaan mennä, Valkeala sanoo.

– Sitä omaa ajatustaan voi tiettyyn pisteeseen saakka koeponnistaa puolison kanssa kotisohvalla. Mutta jossain vaiheessa puolisokin saattaa sanoa, että nyt riittää. Etsi joku muu, jolle puhua, Valkeala sanoo.

Mentori voi vain opastaa

Yrityskummeina toimii entisiä ja nykyisiä yrittäjiä ja asiantuntijoita. He tekevät mentorointia vapaaehtoistyönä. Lähtökohtaisesti Yrityskummit välttää sitä, että mentori ja mentoroitava olisivat samalla alalla. Näin vältetään esimerkiksi kilpailutilanteet.

Mentori ei myöskään puutu yrityksen toimintaan.

– Mentori voi opastaa ja neuvoa, mutta yrittäjä tekee aina itse kaikki päätökset.

Tavoitteena ei ole vain kehittää yrittäjän liiketoimintaa, vaan tarjota myös keskusteluseuraa, apua ja olkapäätä sekä saavuttaa se tavoite, jonka yrittäjä on mentoroinnin alussa asettanut. Tapaamiset mentorin kanssa eivät ole pelkkää pullakahvittelua.

– Tärkeää on jakaa eteenpäin omaa osaamista ja kokemusta. Niin, että yrittäjä välttäisi ne virheet, jotka mentori on joskus tehnyt.

Hyvistä mentoreista on myös pulaa. Juuri nyt Yrityskummeissa kaivattaisiin nuoria osaajia mentoreiksi. Heitä, joilla olisi ymmärrystä yrittäjän arjesta sekä kokemusta sosiaalisesta mediasta ja digitaalisuudesta.

Vapaaehtoisvoimin eteenpäin

Myös Suomen Mentoreiden mentorit työskentelevät vapaaehtoisina. Ihamuotila sanoo, että työkokemus, kyky kuunnella ja sitoutuminen ovat keskeisiä mentorin ominaisuuksia. Mentori ei ole opettaja tai terapeutti.

– Jos on ollut 20 vuotta työelämässä, niin osaa kyllä mentoroida. Pulmat ovat aika samanlaisia ja kulkevat sukupolvelta toiselle, Ihamuotila sanoo.

Nuoria mentoroi joukko eri alojen ammattilaisia. Moni mentoriksi mielivä kuitenkin epäilee, onko hänellä annettavaa nuorille ammattilaisille. Varsinkin, kun millenniaalit näyttäytyvät osaavina, somen ja digitaalisuuden hallitsevina ammattilaisina. Ihamuotilan mukaan tämä on harhakäsitys.

– Sen meille mentori-ikäisille tuntemattoman osaamisen alla on epävarma ja hauras nuori. Samanlainen, kuin mekin olimme siinä iässä.

Monille vastavalmistuneelle voi olla jopa vapauttavaa, kun joku kokeneempi sanoo, ettei nuoren tarvitse kantaa koko maailmaa harteillaan.

– Nuorten tuoma osaamisen voima on pelottava. Mutta samalla nuori voi olla aika poikki odotusten ja oletusten vuoksi, Ihamuotila kertoo.

– Silloin helpottaa, kun joku sanoo, että katsotaan asioita yhdessä ja rauhassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla