Merja, Terhi, Jasmin ja Julia puhuvat työkseen raha-asioista. Mites tienestipuoli?
Merja, Terhi, Jasmin ja Julia puhuvat työkseen raha-asioista. Mites tienestipuoli?

Kansallisen veropäivän kunniaksi selvitimme, millaisiin tuloihin ylsivät rahasta ahkerasti puhuvat naiset.

”Hohoo, tässä on varmasti Kauppalehden historian pienimmät uutisoidut tulot!” ilakoi sijoitusbloggaaja ja viestintäyrittäjä Merja Mähkä Twitterissä ja linkitti Kauppalehden juttuun, jossa uutisoitiin Mähkän verotiedot: ansiotulot 53 656 euroa, pääomatulot 6 336 euroa. Mähkä oli ehtinyt itse kertoa omat tulonsa jo eilen ja toivotti kaikille hauskaa veropäivää.

Mähkä on kertonut Me Naisissakin sijoittamisestaan. Hänellä on noin 300 000 euron sijoitussalkku, joten mahdollisuudet reippaampiinkin pääomatuloihin ovat olemassa – ehkä ensi vuonna, Mähkä meinaa.

Kuinka paljon muut rahasta ja vaurastumisesta julkisuudessa puhuneet naiset ovat tienanneet? Verotoimistostahan se selviää.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
  • Varallisuusvalmentaja Terhi Majasalmi kertoo olevansa taloudellisesti riippumaton. Hänen ansiotulonsa olivat viime verotuksessa 42 008 euroa ja pääomatulot 8 780 euroa.
  • Vuoden sijoittaja ja sijoitusbloggaaja Julia Thurén tienasi ansiotuloja 52 385 euroa ja pääomatuloja 2 591 euroa.
  • Näyttelijä Jasmin Hamid kertoo aloittaneensa säästämisen, koska halusi timanttikorvikset. Hänen ansiotulonsa olivat 94 459 euroa ja pääomatulonsa 6 646 euroa.
  • Yrittäjä ja varallisuusvalmentaja Tellervo Uotila on neuvonut, että kolmen kuukauden nettopalkka on sopivan kokoinen puskurirahasto. Hän tienasi ansiotuloja 61 499 euroa ja pääomatuloja 2 810 euroa. 
  • Nuorten osakesäästäjien Jamilla Heiskanen kertoo Me Naisissa omistavansa kuudentoista yhtiön osakkeita. Ansiotulot: 42 111 euroa, pääomatulot 319 euroa.
  • Laura Linkoneva eli ennen toimeentulotuella, mutta harrastaa nykyään sijoittamista. Ansiotulot: 12 174 euroa, pääomatuloja 0 euroa.
  • Kirsikka ”5 lasta ja 700 000 euroa” Antikainen kertoo pitävänsä luvuista ja laskemisesta. Kirsikan luvut vuodelta 2018 ovat seuraavat: ansiotulot 23 734 euroa, pääomatulot 1 129 euroa.

Luvuista huomataan, että naisten tulotaso ei ole mitään jättimegamiljonääritasoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Verotulot eivät kerrokaan paljoa ihmisen varallisuudesta: pääomatulot voivat jäädä reiluillakin omistuksilla pieniksi, jos ei tee osakekauppoja tai saa isoja osinkoja. Esimerkiksi Merja Mähkä on kertonut julkisuudessa elävänsä nuukasti. Että ei ne suuret tulot, vai mitenkä se meni!

tympiintynyt

Tulee muistaa, että iso osa näistä tuloista taitaa vieläpä tulla kirjoittelusta ja erilaisten kurssien myymisestä hyväuskoisille.

Muita en ole aiemmin huomannut, mutta Majasalmen besserwisseröinnistä saan lähes allergisen reaktion. Nämä sijoittajat eivät millään muotoa edistä kansantalouden kasvua eikä heissä mielestäni ole mitään erityisen ihailtavaa. 

Upeita naisia on esimerkiksi vientiteollisuuden parissa työskentelevissä insinööreissä. Heillä vaan ei ole aikaa eikä halua irvistellä lehtien palstoilla.

Vierailija

Mitä useampi suomalainen harrastaa sijoittamista, sitä epätodennäisemmin he ovat valtion elättejä ja sitä parempi ymmärrys heillä on markkinoista ja sitä arvokkaampia he ovat työnantajille. En tuomitsisi sijoituskirjailijoita tai -toimittajia. Osittain heidän avullaan olen puolen miljoonan osakesalkkuni rakentanut, joka on poistanut katkeruuden työnanatajia kohtaan ja sitä myötä palkkakin noussut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla