Kahdeksan vuotta sitten Sara Sieppi oli Lidlin kassa. Sitten hänestä tuli Miss Suomi – ja nyt hän elää sometyöllä.

Sara Sieppi, 28, on yksi Suomen seuratuimmista somejulkkiksista. Alun perin Sarasta tuli koko kansan tuntema, kun hänet kruunattiin Miss Suomeksi syksyllä 2011. Sara irtisanoutui myyjän työstään Lidlissä ja muutti pikavauhtia Helsinkiin. Lapsuudenystävät jäivät pohjoiseen.

– Julkisuus vaikutti ystävyyssuhteisiini. Kun muutin Helsinkiin, en tuntenut täältä ketään. Vähitellen minulle muodostui tänne ystäväpiiri. Lapsuudenystäviäni näin aina pohjoisessa käydessä, ja tapasimme Torniossa isommalla kaveriporukalla joululomilla. Vähitellen tapaamiset kuitenkin hiipuivat. Minusta alkoi tuntua, että elämämme oli hyvin erilaista, Sara kertoo.

Viime talvena Sara osallistui pitkästä aikaa lapsuudenkavereidensa kanssa laskettelureissulle.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Reissun aikana huomasin, että ajatusmaailmamme eivät enää kohdanneet, ja pienistä asioista tuli erimielisyyksiä. En esimerkiksi halua ottaa baarissa vastaan tuntemattomien ostamia juomia, mutta sanoin kavereilleni, että he voivat tehdä niin. Tykkään myös ulkona käydessä olla omassa porukassani enkä jutella koko iltaa tuntemattomien kanssa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pienet asiat alkoivat reissun aikana eskaloitua. 

– Sanoin ystävilleni, että ehkä teidän on parempi jatkaa lomaa ilman minua. Poistuin paikalta ja seuraavana aamuna lähdin kotimatkalle. Emme ole olleet sen jälkeen yhteyksissä. Ehkä olimme olleet aivan liian vähän tekemisissä ja olimme kaikki muuttuneet.

Sara sanoo, ettei koskaan aikaisemmin ole toiminut ystäviensä kohdalla samalla tavalla. 

– Se tuntui pahalta. Julkisuus tai kertynyt elämänkokemus ovat opettaneet suoruutta myös ystävyyssuhteissa. Koin, ettei minulla ollut muuta vaihtoehtoa, Sara kertoo.

Millaisia ovat Saran työpäivät? Paljonko hän käyttää aikaa somettamiseen? Miten hän rentoutuu? Lue koko Saran 24H-haastattelu Me Naisten tuoreesta numerosta 50/2019. Digilehden voit lukea tästä.

Arkinen minä vaan

Kovin herkästi lensi lapsuudenystävät ulos kuvioista. Eivät kai enää sopineet uuteen elämäntyyliin? Hienostelu on ärsyttävää, ei kai ole tarkoitus, että ystävät ovat kopioita omasta itsestä? Pitäisikö heistäkin tulla pintaliitäjiä, että kelpaisivat? Ehkä vika olikin Sarassa itsessään, jonka julkisuuskuva ainakin on "hienostelija".

Vierailija

Ehkä se onkin parempi, että samanlaiset ihmiset seurustelee keskenään. Kovin mitättömistä asioista Sieppi katkaisee välinsä lapsuuden ystäviin. Voi olla, että kun pintaliito ei olekaan enää mukavaa, vanhat lempatut ystävät tulee mieleen.
Tuskin tuo some-vaikuttajan pintaliito on aina niin auvoista, parisuhde kariutuu ja lehdissä on ollut juttua myös ulosottoasioista. Pääasia, että laukku on hieno. Olisi muuten hyvä kuulla lempattujen ystävien versio asiasta, kun heitä nyt MN:ssa arvostellaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla