Jos kopiota sopimuksesta tai tilauksesta ei löydy, laskua ei tarvitse maksaa.

  1. Valita laskusta. Tee kirjallinen valitus laskun lähettäneelle yritykselle. Valituksessa on hyvä kertoa minkä takia lasku on mielestäsi aiheeton. Jos yritys on kanssasi eri mieltä, pyydä kopio sopimuksesta tai tilauksesta. Jos sellaista ei ole, ei laskua tarvitse maksaa. Puhelintilauksesta on saatava aina kirjallinen vahvistus.
  2. Peruuta tulevat lähetykset. Samalla voit ilmoittaa, ettet halua yritykseltä enää uusia lähetyksiä. Käytä palautusoikeuttasi. Netti- ja puhelinmyynnissä asiakkaalla on 14 päivän palautusoikeus, kunhan tuote on alkuperäiskunnossa.
  3. Ota yhteyttä pankkiin. Jos yritys kaikesta huolimatta veloittaa maksukorttiasi, ota yhteys pankkiin. Perustele pankille miksi veloitus on mielestäsi aiheeton. Pankki osaa kertoa, miten voit saada veloitetun summan takaisin. He osaavat myös varmistaa, ettei yritys enää voi veloittaa korttiasi.
  4. Keskeytä perintä. Jos yritys on laittanut laskusi perintätoimiston hoidettavaksi, ota yhteys perintätoimistoon. Perustele heille, miksi lasku on aiheeton. Perintätoimiston pitäisi varmistaa, että laskun oikeellisuus ja keskeyttää perintä siksi aikaa.
  5. Kuluttajaneuvonta auttaa. Jos perintätoimisto tai yritys edelleen karhuavat rahoja, ota yhteys kuluttajaneuvontaan. Kun kuluttajariitalautakunta ottaa asian käsiteltäväkseen, pitäisi yrityksen ja perintätoimiston keskeyttää perintä. Varmista yritykseltä, että se myös näin toimii. Kuluttajaviranomaiset avustavat harhaanjohdettuja kuluttajia tarvittaessa myös oikeudessa. Tänä vuonna tapauksia on ollut jo kymmeniä. Kaikki ovat päättyneet asiakkaan voittoon.
  6. Ota tiedot talteen. Pidä kaikki saamasi kirjeet ja sähköpostiviestit tallessa. Ota kopio omista kirjeistäsi. Jos hoidat asiaa puhelimitse, ota muistiin henkilöiden nimet ja puheluajankohta. Näiden tietojen avulla voit osoittaa, että olet oikeasti valituksen tehnyt.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto auttaa tilausansaan joutuneita. Lisätietoja viraston verkkosivuilla.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla