Työ voi kuormittaa sekä henkisesti että fyysisesti, ja tehokas palautuminen on ensiarvoisen tärkeää. 

Ihanakin työ voi tuntua kuormittavalta, ja kuormittavakin työ voi olla unelmien täyttymys. Joku kokee äärimmäisen raskaana työn, joka ei stimuloi eikä tarjoa haasteita, toiselle rankinta on kohdata jatkuvasti ihmisiä, joita ei voi auttaa. 

Suomalaisista työtä tekevistä noin puolet kokee työnsä melko tai erittäin kuormittavana, selvisi STTK:n viime syksynä julkaisemassa kyselyssä. Eniten rasitusta koetaan sosiaali- ja terveysalalla sekä koulutusalalla. 

Henkisen kuormituksen syiksi mainitaan erityisesti liian suuri työn määrä ja kiire. Fyysisesti työssä kuormittaa etenkin huono työergonomia. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Me Naisten haastattelema psykofyysinen fysioterapeutti Ulla Ollikkala kertoi, että hänen vastaanotolleen tulee usein ylikuormittuneita ihmisiä, jotka eivät pysty palautumaan työtehtävistä ja muista suorituksista. Kun palautuminen jää puolitiehen, tulee fyysisiä oireita ja väsyneenä myös ihmissuhteet voivat kärsiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Työn kokeminen raskaaksi ei kuitenkaan automaattisesti tarkoita, että alanvaihto häilyy joka päivä mielessä. Monelle raskas työ on myös merkityksellinen ja antaa elämään sisältöä. Joukko opettajia kertoi taannoisessa Me Naisten jutussa, millaista pyöritystä kevät opettajan hommissa on. Vaikka kevätlukukausi saattaa viedä mehut, moni kuitenkin sanoi energian ja ideoiden palailevan aina kesän aikana hiljalleen.

Teetkö sinä kuormittavaa työtä? Kerro meille, kuinka palaudut ja jaksat työssäsi! Olemme sitoutuneet suojaamaan vastaajien yksityisyyttä. 

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla