Kuvat
Jouni Harala
Pika-aitajuoksija Annimari Korte elää säästäväisesti.
Pika-aitajuoksija Annimari Korte elää säästäväisesti.

Huippuaitajuoksija Annimari Korte punkkaa vanhempiensa yläkerrassa eikä törsää itseensä.

Pika-aitajuoksija Annimari Korte elää niukkaa arkea. Suomessa ollessaan hän asuu vanhempiensa yläkerrassa. Juoksijan oma koti on Espanjan Valenciassa.

– Suurin osa rahoistani menee Espanjan-asuntoni vuokraan, nettiin, sähköön, puhelinlaskuun ja ruokaan. Ruokaan käytin viime vuonna noin 60–100 euroa kuukaudessa. Hintataso Valenciassa on Suomea vähän edullisempi, mutta esimerkiksi sähkö ja puhelin ovat huomattavasti kalliimpia kuin Suomessa. Myös vihannekset ovat yllättävän kalliita.

Annimari sanoo, ettei osta nykyään oikein mitään.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– En muista, koska viimeksi olisin ostanut vaatteita tai uudet kengät. Pari viime vuotta, joina olen panostanut urheiluun, on ollut pakko olla tosi säästäväinen. En silti koe jääväni mistään paitsi. En tarvitse paljon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ammattiurheilijan tulot koostuvat monesta purosta, kuten palkinto- ja sponsorirahoista. Annimari toivoo löytävänsä itselleen isomman sponsorin ensi vuodeksi. Se helpottaisi taloutta.

–  Rahani tulevat todella monesta purosta. En oikein näe niitä itse. Palkintorahat ja suuri osa sponsorirahoista menevät Suomen Urheiluliiton rahastoon, mistä saan nostaa niitä urheiluun liittyviin menoihin kuitteja vastaan. Vuokra- ja ruokarahoja sieltä ei voi ottaa. Pitää itse keksiä, mistä löytää ne rahat, joita normaalielämään tarvitaan. Joskus yhteistyökumppanini maksavat erikseen somepostauksista, Annimari kertoo.

Millaisiin asioihin Annimari tuhlaa? Entä mikä urheilussa oikeastaan maksaa? Lue Annimari Kortteen koko Viikko kukkarossa -haastattelu Me Naisten numerosta 37/2019 tai digilehdestä.

Vierailija

Jos urheilija syö vain 15 eurolla kuukaudessa niin silloin ei kyllä syö muuta kuin ranskanleipää, nuudelia ja perunaa. Miten ihmeessä se olisi mahdollista! Siinähän sairastuu!

...totuus varmasti on se, että syö paljon suuremmalla rahalla. Se raha tulee vain jonkun toisen kukkarosta.

Mielestäni tällaiset artikkelit ovat epäeettisiä. Se saa ihmiset kokemaan turhia huonommuuden tunteita kun itse ei kykene saamaan terveellistä ja täysipainoista ruokavaliota itselleen 15 eurolla viikossa. Se ei ole mahdollista ja sellaisesta on siis turha puhua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla