Kuvat
Shutterstock
Meidän Perhe
Ota auto koeajoon yön yli, ja sovittele rauhassa istuinta ja rattaita kyytiin.
Ota auto koeajoon yön yli, ja sovittele rauhassa istuinta ja rattaita kyytiin.

Vertaile ainakin turvallisuusvarusteita ja auton kokonaiskuluja. Kokosimme vinkit perheauton valintaan.

1. Minkä voimalla eteenpäin

Perheautoissakin on jo täysin sähköllä kulkevia vaihtoehtoja. Suurin ero polttomoottorilla autoiluun on se, että matka täytyy suunnitella ennakkoon: auton akku latautuu latauslaitteesta ja -olosuhteista riippuen muutamasta tunnista vuorokauteen, ja täydellä akulla ajaa muutamia satoja kilometrejä. Plussapuolena ajon aikana ei synny päästöjä. Hybridiauton polttoaineenkulutus ja päästöt ovat pienempiä kuin pelkällä dieselillä tai bensiinillä kulkevan auton.

2. Mitä turvavarusteita valitsen

Turvallisuusvarusteet suojaavat paitsi autossa matkustavia, myös muita liikenteessä. Esimerkiksi mukautuva vakionopeudensäädin auttaa välttämään peräänajoja samoin kuin törmäyksentunnistin, jossa on hätäjarrutustoiminto. Kaistavahdin ja liikennemerkkien tunnistuksen kaltaiset varusteet lisäävät turvallisuutta ja vähentävät myös ajamiseen liittyvää stressiä esimerkiksi ruuhkassa.

3. Mahtuvatko vaunut ja istuimet

Sen sijaan että sovittelisit vaunuja , turvakaukaloa tai -istumia autoehdokkaaseen liikkeen pihalla, varaa koeajo yön yli. Saat sovittaa tavaroita autoon kaikessa rauhassa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

4. Millaiset kokonaiskulut

Ostohinnan ja polttoaineen kulutuksen vaikutus autoilun kokonaiskuluihin on helppo hahmottaa, mutta huomioi myös esimerkiksi huollot, verot ja jälleenmyyntiarvo. Paljon myydyn mallin saa yleensä parhaiten kaupaksi myös käytettynä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vinkit antoi myyntipäällikkö Petri Huikuri, Juhan Auto Oy.

Vierailija

Tesla Model 3:ssa viisi kolmipisteturvavyötä kun autoissa on yleensä neljä ja takana keskellä lantiovyö. Lisäksi siihen saa takapenkille kolme turvaistuinta Isofix-kiinnityksellä. Ainut auto ja ainut etenkin tuossa koko- ja hintaluokassa, jossa noin hyvin huomioitu lapsiperheiden tarpeet. Mukana kuitenkin usein kulkee myös lasten kavereita. Auto muutenkin valittu puolueettomissa törmäystesteissä luokkansa turvallisimmaksi. Isommissa Model S:ssä ja Model X:ssä vielä parempi turvallisuus ja molempia saa seitsemänpaikkaisena. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla