Kuvat
Auroran kotialbumi
Aurora Vatanen sanoo valmistautuvansa yleensä huolellisesti työhaastatteluun, myös asuvalinnoillaan, mutta tällä kertaa videohaastattelu yllätti.
Aurora Vatanen sanoo valmistautuvansa yleensä huolellisesti työhaastatteluun, myös asuvalinnoillaan, mutta tällä kertaa videohaastattelu yllätti.

Aurora Vatanen ilmeistyi työhaastatteluun vahingossa kylpytakissa. Oletko sinä joskus mokannut työhaastattelussa? Kerro siitä meille tämän jutun lopussa.

Helsinkiläinen Aurora Vatanen oli sopinut kello kymmeneksi työhaastattelun.

Aurora heräsi kello 9.30. Hän käynnisti kahvinkeittimen ja istui sängylleen mukavaan asentoon odottamaan puhelua.

Kun Auroran puhelin alkoi piipata, hän kauhistui: työhaastattelu tehdäänkin videopuheluna.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Hän ei ollut koskaan aiemmin joutunut vastaavaan tilanteeseen, joten videokuva tuli yllätyksenä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Tykkään laittautua ja valmistelen yleensä huolella asun sekä meikin työhaastattelua varten, mutta nyt heräsin vain 30 minuuttia ennen haastattelua. Päälläni oli kylpytakki, minulla ei ollut yhtään meikkiä ja hiukseni olivat ponnarilla. Sänkyänikään en ollut pedannut, Aurora kertoo Me Naisille.

22-vuotias Aurora on tällä hetkellä kolmannen vuoden liiketalouden opiskelija. Hän tarvitsee syksyksi työharjoittelupaikan, joten Aurora haki paikkaa Valmennuskeskus Publicilta.

Työhaastattelunsa Aurora aloitti pahoittelemalla haastattelijoille, että hän ei ollut valmistautunut videopuheluun vaatetuksellaan.

Alkujännityksen jälkeen tunnelma oli mainio, jopa paikoitellen humoristinen, Aurora myöntää. Mukana haastattelussa oli hänen lisäkseen kolme henkilöä.

– Haastattelijoiden mukaan oli hauskaa, että istuin kotona kylpytakissani vasta heränneenä. Naureskelimme jutulle monta kertaa puhelun aikana. Lopuksi henkilöstöpäällikkö sanoi, että sopisin hyvin heidän porukkaansa.

Olen rempseä tyyppi ja aina valmiina yllättävissäkin tilanteissa, Aurora kertoo.
Olen rempseä tyyppi ja aina valmiina yllättävissäkin tilanteissa, Aurora kertoo.

Jo muutaman tunnin päästä työhaastattelusta Auroralle soitettiin ja kerrottiin, että hän saa haluamansa työharjoittelupaikan.

Sen jälkeen hän päätti kertoa kylpytakkimokastaan Linkedinissä – tosin hän mietti hetken ennen julkaisu-napin painallusta.

Se oli hänen ensimmäinen postauksensa palvelussa, ja kynnys julkaisemiseen oli suuri.

– Nolon mokan ansiosta pääsin osoittamaan haastattelijoille, etten hätkähdä yllättävistä tilanteista ja osaan ottaa asiat rennosti, Aurora kirjoitti.

Postaus keräsi hetkessä tuhansia reaktioita ja yli sata kommenttia. Kommenteissa moni kiitteli Auroran heittäytyvää asennetta.

– Postauksesta on tähän mennessä tullut pelkästään positiivista palautetta, mikä on superihanaa. Ehdottomasti paras asia ovat ne tarinat, joita ihmiset ovat kirjoittaneet postaukseni alle omista mokailuistaan.

Nyt Me Naiset haluaa tietää, millaisia kokemuksia teillä on mokailusta työhaastatteluissa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Vierailija

No en nyt ihan usko tuota juttua! Totta kai haastattelusta sovittaessa on sovittu myös siitä, mihin malliin se tehdään eli tässä tapauksessa videopuheluna. Höpöhöpö! No pääsihän tuollakin tarinalla lehteen...

Sisältö jatkuu mainoksen alla