Uusi lukukausi on mahdollisuus uuteen – myös uudenlaiseen, entistä parempaan vuorovaikutukseen. Jos olet opettaja, esitä toiveesi oppilaiden vanhemmille, jotta lukukausi sujuisi mahdollisimman hyvin.

Muodostetaan äänetön parijono! Tätä kehotusta ei välttämättä enää kouluissa kuule, mutta koulutyö alkaa joka tapauksessa tällä viikolla useimmissa peruskouluissa ja lukioissa.

Opettajille tämä ei tarkoita pelkästään kohtaamista oppilaiden kanssa vaan myös näiden vanhempien. Joskus se saattaa olla jopa yksi työn raskaimmista puolista.

Hannele Cantellin Vaikeat vanhemmat, kurjat kollegat -kirjassa (PS-kustannus) on opettajien kokemuksia vaikeista tilanteista.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Olen itse ollut väsymyksen vuoksi sairaslomalla muun muassa liiallisista vanhempien vaatimuksista johtuen”, eräs opettaja kertoo kirjassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Toinen opettaja harmittelee kirjassa sitä, jos vanhemmat eivät anna työrauhaa eivätkä kunnioita opettajan rajoja.

”Hankalaksi tilanne muuttuu, kun viestejä satelee joltain vanhemmalta jatkuvalla syötöllä ja kaikesta mahdollisesta annetaan palautetta.”

”Olen minä kerran lyönyt luurin korvaan.”

Epäasiallinen ja törkeä käytöskään ei ole vanhemmilta täysin poikkeuksellista.

”Olen minä kerran lyönyt luurin korvaankin todeten: ’Koska sinun kanssasi ei voi asiallisesti keskustella, lopetan puhelun nyt. Hyvää päivänjatkoa!’ Seuraava kohtaaminen olikin hyvin asiallinen”, luokanopettaja Iiris kertoo kirjassa.

Ei ole aina helppoa kellään – ei oppilailla, opettajilla eikä vanhemmilla. Mutta onneksi uusi lukukausi on oiva mahdollisuus johonkin uuteen. Siksi kysymmekin nyt teiltä, opettajat, mitä toivoisitte oppilaiden vanhemmilta? Vastaa kyselyyn ja vaikuta!

Vastaa kyselyyn mahdollisimman pian, viimeistään sunnuntaina 11. elokuuta.

Kerro toivomuksesi mahdollisimman tarkkaan ja perustele vastauksesi.
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla