Katso, onko oma ammattisi suomalaisten naisten yleisimpien ammattien joukossa – ja vastaa kyselyyn kertomalla meille, millaisia vaatimuksia tekemääsi työhön vaaditaan.

Suomessa oli Tilastokeskuksen mukaan lähes 1,2 miljoonaa työllistä naista vuonna 2017. Naisten yleisimmät ammattiryhmät ovat pysyneet jotakuinkin samoina viimeisen viiden vuoden ajan. Mutta arvaatko, mikä on suomalaisen naisen tavallisin ammatti? 

Tuoreimman, vuoden 2017 tilaston mukaan naiset työskentelevät yleisimmin myyjinä, lähihoitajina ja sairaanhoitajina.

Hoiva- ja kasvatusalan ammatteja naisten top 20 -listalta löytyy useita. Nämä alat ovat yhä naisvoittoisia. Esimerkiksi lähihoitajista piirun verran vajaat 90 prosenttia on naisia, sairaanhoitajista hieman yli 92 prosenttia. Kaikkein naisvaltaisin on lastenhoitoala, sillä lastenhoitotyntekijöistä yli 96 prosenttia on naisia. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Työllisten naisten yleisimmät ammatit vuonna 2017 olivat:

 1. Myyjät
 2. Lähihoitajat
 3. Sairaanhoitajat ym.
 4. Toimisto- ja laitossiivoojat
 5. Lastenhoitotyöntekijät
 6. Sosiaalialan ohjaajat ja neuvojat ym.
 7. Päiväkotien ja muiden laitosten lastenhoitajat ym. 
 8. Yleissihteerit
 9. Ravintola- ja suurtaloustyöntekijät
 10. Sosiaalialan ohjaajat
 11. Kotityöpalvelutyöntekijät
 12. Peruskoulun alaluokkien opettajat
 13. Lastentarhanopettajat
 14. Kirjanpidon ja laskentatoimen asiantuntijat
 15. Lukion ja peruskoulun yläluokkien opettajat
 16. Luokanopettajat
 17. Myyntiedustajat
 18. Avustavat keittiötyöntekijät
 19. Sairaala- ja laitosapulaiset
 20. Ravintolaesimiehet ja vuoropäälliköt

Eri ammattiryhmien luokittelussa käytetään Ammattiluokitus 2010 -luokitusta, jonka tarkoitus on parantaa väestön ammattirakennetta kuvaavien tilastojen vertailukelpoisuutta. Suomessa ammatit luokitellaan viidellä eri tarkkuustasolla, joista taso 5 on tarkin. Selkeyden vuoksi yllä olevassa listauksessa on yhdistetty numerotasoja 4 ja 5 siten, että lista kuvaisi mahdollisimman hyvin eri ammattien yleisyyttä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kerro omasta työstäsi ja osallistu jutuntekoon

Joihinkin ammatteihin hakevan tulee täyttää tiukkoja kriteerejä, ennen kuin hakemusta alalle kannattaa edes täyttää. Kerroimme aiemmin, että Finnairin lentoemännän työstä haaveilevien tulee täyttää tiukan kriteerilistan 14 kohtaa.

Kaikille aloille ei yhtä tarkkoja vaatimuksia ole, mutta millaisia ominaisuuksia muissa ammateissa vaaditaan?

Me Naiset haluaa nyt selvittää, millaisia ominaisuuksia eri ammatteihin vaaditaan kyseistä työtä tekevien mielestä. Millainen ihminen pärjää opettajana, entä IT-alalla? Millaisille tyypeille ei sovi lainkaan tutkijan työ tai lähihoitajan ammatti? 

Vastaa kyselyyn alla! 

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Vierailija

Alakoulussa opettajat opettavat kaikkia aineita. Yläkoulussa on aineenopettajia, eli opettavat yhtä tai kahta ainetta. Kyllä siinä eroa on vaikka opettajia kaikki tyynni. Nähty on läheltä mitä se opettaminen yläkoulussa on.

Sisältö jatkuu mainoksen alla