Varoitusviesti

Tämän lomakkeen lähetystoiminto on asetettu pois päältä.
Me Naiset
|
ME NAISET
Omat vai työnantajan muistiinpanovälineet? Kuva: Shutterstock
Omat vai työnantajan muistiinpanovälineet? Kuva: Shutterstock

Yksi tulee töihin vaikka pää kainalossa, toiselle kelpaa mikä tahansa tekosyy, kunhan se varjolla voi vältellä töitä. Me Naisten työmoraalikysely selvittää, mitä suomalaisilla työpaikoilla todella tapahtuu.

Suomalainen on ahkera ja tunnollinen työntekijä, jolla todella on työmoraali kohdallaan. Vai onko?

Näin on ainakin perinteisesti uskottu. Teemme aiheesta juttua ja selvitämme nyt kyselyssämme, millä tolalla on suomalaisten työmoraali vuonna 2018.

Työmoraali on ennen kaikkea vastuun kantamista. Oletus tietenkin on, että jokaisella on sen verran selkärankaa, että palkkaa vastaan pyrkii parhaansa mukaan olemaan lusmuilematta ja käyttäytymään reilusti työnantajaa ja työyhteisöä kohtaan. Käytäntö sitten – no sanotaan vaikka, että harva meistä on täydellinen. Moraalikäsitys myös vaihtelee hieman ihmisestä riippuen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Viime vuonna organisaatiopsykologi Pekka Järvinen esitti Aamulehdessä huolensa suomalaisten työmoraalin rapistumisesta, mikä hänen mukaansa näkyy etenkin nuoren työntekijäpolven saikuttamisena eli perusteettomina sairauslomina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Yhä useampi jää saikulle, jos ei huvita mennä töihin, jos töissä on jotain ikävää tai jos ei ole saanut haluamaansa vapaapäivää, Järvinen sanoi Me Naisille.

Millä tolalla sinun työmoraalisi on? Millainen mielikuva sinulla on suomalaisista työntekijöinä? Vastaa kyselyymme!

12.2.2018: Vastauslomake on suljettu. Kiitos kaikille vastanneille!

Sisältö jatkuu mainoksen alla