Joka kymmenennessä asuu pieni parturi-kampaaja, jos Me Naisten ammattitestiin on luottaminen.

Liekö kyse silkasta uteliaisuudesta vai aidoista ammatinvaihtohaaveista? Me Naisten perjantaina julkaisema leikkimielinen Henkinen ammatti -testi keräsi viikonlopun aikana valtavan määrän vastauksia. Testi on tehty tähän mennessä 156 000 kertaa.

Testin tulokset paljastavat, että maassamme muhii valtava määrä luovaa potentiaalia. Suosituimmaksi henkiseksi ammatiksi nousi parturi-kampaaja (10%), jota kuvailtiin testissä näin:

Olet iloinen ja räväkkä tyyppi. Olet sosiaalinen ja asiakaspalveluhenkinen ja nautit ihmisten kanssa työskentelystä. Pidät siitä, että kaikki työpäiväsi ovat erilaisia. Luovuus on vahvuutesi: olet vahvasti visuaalinen ja asioiden esteettisyys on sinulle tärkeää.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Heti perässä seurasivat kirjailija (8%) ja valokuvaaja (7%), joissa molemmissa korostuivat nimenomaan luovuus ja mielikuvitus. Toisaalta suosiota keräsivät myös luontotyypiksi luonnehdittu puutarhuri (7%) ja järjestelmällisyyttä rakastava insinööri (7%).

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hoiva-ala epäsuosiossa

Jos testiä on uskominen, sote-puolen työvoimapulaan ei ole luvassa helpotusta. Perää pitämään jäi nimittäin sairaanhoitaja (alle 1%), jonka kuvaus oli seuraavanlainen:

Sinulla on voimakas hoivavietti, joten olisit parhaimmillasi terveydenhuoltoalalla. Olet empaattinen tyyppi ja aina valmis auttamaan muita. Pidät ihmisistä ja tiimityöskentelystä. Olet vastuullinen, nopea ja sinulla on hyvä paineensietokyky.

Epäsuosittuja olivat myös fyysisesti vaativammat työt, kuten hierojan ja rakennusmestarin ammatit.

Etkö ole vielä testannut, millä alalla sinun pitäisi oikeasti työskennellä? Tee testi täällä!

Vierailija

Minulle tuli vastaukseksi rekkakuski. Kieltämättä hieman yllätti, ei ole käynyt se ala mielessäkään :D Lapset tietävät kuinka huono peruuttaja äiti on henkilöautollakin, siinä ainakin olisi opeteltavaa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla