– Rahani ovat aina menneet asuntoihin. Vaikka tulotaso on kasvanut, siitä ei ole jäänyt ylimääräistä, vaan kaikki on mennyt esimerkiksi remonteihin ja sisustamiseen, seitsemän vuotta sitten ensimmäisen omistusasuntonsa hankkinut Alexa Dagmar sanoo podcastissa. Kuva: Sanoma-arkisto
– Rahani ovat aina menneet asuntoihin. Vaikka tulotaso on kasvanut, siitä ei ole jäänyt ylimääräistä, vaan kaikki on mennyt esimerkiksi remonteihin ja sisustamiseen, seitsemän vuotta sitten ensimmäisen omistusasuntonsa hankkinut Alexa Dagmar sanoo podcastissa. Kuva: Sanoma-arkisto

Muotiblogia pitävä Alexa Dagmar avautuu raha-asioistaan Nonsense-podcastissa. – Pakko on sanoa, että se 27 000 ei tule puhtaana käteen, vaan maksan paljon veroja.

Helsinkiläinen bloggaaja Alexa Dagmar, 26, on viime aikoina tarvinnut entistä enemmän rahaa hankintoihinsa. Hän muun muassa meni tähän vuonna naimisiin ja häät tulivat kalliiksi. Myös asuntojutut ovat vaatineet nostamaan suurempaa palkkaa.

Ei ole ollut muuta mahdollisuutta kuin nostaa palkkaa, että olen saanut katettua kulut, Alexa sanoo Nonsense-podcastissa.

– Nostan firmaltani palkkaa nettona 4 000–5 000 euroa kuukaudessa. Mutta se, mitä firma tienaa, on asia erikseen, Alexa kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Alexa on pitänyt vuodesta 2011 saakka suosittua muotiblogiaan ja myöntää, että yrittäjänä hänen on vaikea puhua kuukausiansioistaan, sillä ne vaihtelevat suuresti. Iltalehti kertoi vuonna 2016, että Alexa tienasi tuolloin 69 565,86 euroa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Nostan firmaltani palkkaa nettona 4 000–5 000 euroa kuukaudessa.”

– Yritykseni suurin laskutussumma kuukaudessa on ollut 27 500 euroa. Se ei koostu pelkästään somekampanjoista, vaan olen tehnyt myös brändikonsultointia eri brändeille, sisällöntuotantoa ja kuvatuotantoa, Alexa listaa podcastissa.

Vaikka kyseessä on ”aika summa yhden naisen yritykselle”, Alexa muistuttaa, että yrittäjällä on kuukausia, jolloin tilille ei tule mitään. Silloin on pakko pärjätä edellisten kuukausien ansioilla.

– Pakko on sanoa, että se 27 000 ei tule puhtaana käteen, vaan maksan paljon veroja.

– Henkilökohtaisesti maksan 25 000–30 000 euroa veroja vuodessa ja firma maksaa kymmeniätuhansia euroja.

30 000 euron häät Italiassa

Alexa vietti tänä vuonna häitään puolisonsa Joachim Mac Donald-Thomén kanssa Italiassa Garda-järven läheisyydessä. Hän muistelee lukeneensa jostain, että suomalainen käyttää häihinsä keskimäärin 5 000 euroa.

– Meidän häät maksoivat 30 000 euroa, paljastaa Alexa.

On totta, että pikkurahalla ei häitä juhlita ulkomailla, mutta reilusti alle 30 000 eurollakin saa häät lämmössä. Me Naisten haastattelemat tavalliset suomalaisnaiset kertovat ulkomailla järjestetyistä häistään tässä jutussa.

Alexan mukaan lisäkuluja toivat muun muassa häiden aattona järjestetty cocktail-tilaisuus. Hän toteaa, että olivat kuitenkin hintansa arvoiset.

Bloggaajakollegansa Linda Juholan kanssa pitämässään podcastissa Alexa kertoo myös elämänsä kalleimmasta hankinnasta. Se ei ole ollut hääpuku, vaan 5 000 euron tietokone. ”Pimpatussa tietokoneessa” on erikoisprosessori, joka jaksaa pyörittää tarpeeksi järeästi esimerkiksi kuvanmuokkausohjelmia.

Linda puolestaan sanoo, että hänen hintavin ostoksensa on ollut Chanelin laukku, joka maksoi noin 4 500 euroa.  Hän mainitsee käyttävänsä laukkuaan päivittäin ja pitää sitä hyvänä sijoituksena. Molemmat myöntävät, että joskus he myyvät laukkujaan korkeammalla hinnalla kuin ovat ostaneet.

Kerro alla, mikä on ollut sinun kallein kertahankintasi? Miksi ostit sen? Onko ostos ollut hintansa arvoinen ja miksi? Me Naiset saattaa käyttää kommentteja jutun teossa.  

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla