Veera Bianca -matkablogia pitävä Veera Papinoja toivoo, että muutkin bloggaajat kertoisivat tuloistaan avoimemmin. Kuva: Veera Papinoja.
Veera Bianca -matkablogia pitävä Veera Papinoja toivoo, että muutkin bloggaajat kertoisivat tuloistaan avoimemmin. Kuva: Veera Papinoja.

Veera Bianca -matkablogia pitävä Veera Papinoja sai Instagramissa paljon ihmettelyä ja kiitosta avoimuudestaan, kun kertoi huipputuloistaan.

Veera Bianca -matkablogia kirjoittava Veera Papinoja kertoi tiistaina Instagramissa tienanneensa tammikuun aikana töillään huimat 17 200 euroa.

Veeralla on Instagramissa yli 26 000 seuraajaa. Postauksen kommentoijat ihmettelevät tuloja ja kiittelevät bloggaajaa: 

– Wow ja niin mahtavaa, että kerrot avoimesti.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– You go girl!! Toivottavasti joku päivä useampikin yksinyrittäjä ja nainen pääsee samanlaisiin lukemiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Puolet tuloista tulivat blogista, puolet Veera tienasi tekemästään asiakastyöstä. Blogin lisäksi hän tekee sosiaaliseen mediaan keskittyvää markkinointikonsultointia ja auttaa yrityksiä vaikuttajamarkkinoinnissa. Hän myös valokuvaa ja kirjoittaa artikkeleita englanninkielisiin julkaisuihin. 

Tammikuun tulot olivat Veeran uran korkeimmat. Hän kertoo Me Naisille laskuttaneensa koko kymmenvuotisen yritysuransa ajan keskimäärin 7 000–12 000 euroa kuussa. 

– Varmuuttahan tässä hommassa ei ole, sillä jokainen kuukausi rakentuu eri tavalla. Olen todella kiitollinen siitä, että oman yrittäjän urani aikana en ole vielä joutunut stressaamaan töiden puutteesta. Sekin päivä voi vielä koittaa.

Veera kertoo Instagramissa, ettei hänellä ollut blogin perustamisen aikana vuonna 2008 säästöjä eikä suunnitelmaa. Vain pari kuukautta myöhemmin tienestit olivat jo suurempia kuin missään aiemmassa päivätyössä.

– Raha ei ole koskaan yksinään motivoinut minua. Elämiseen riittävä raha on tarpeeksi, kunhan saan tehdä työtä, jota kohtaan minulla on palava intohimo, Veera kirjoittaa.

Veera kertoo saaneensa postauksestaan enimmäkseen positiivista palautetta. 

– Moni kertoi inspiroituneensa ja postauksen rohkaisseen harkitsemaan oman yrittäjyyssuunnitelman toteuttamista.

Veera itse pitää rahaa tylsänä aiheena eikä ole ikinä peitellyt tulojaan. Hän kertoi niistä avoimesti kysyjille myös silloin, kun työskenteli tarjoilijana.

Bloggaaja myöntää olevansa kehno raha-asioissa. Instagram-postauksen julkaisupäivänä Veera tuskaili illalla kotonaan maksamattomia veroja.

– Ahdistuksen keskellä kaikki vaurauttani hämmästelevät kommentit tuntuivat ristiriitaiselta. Yrittäjyyden ja isojen tulojen mukana tulee vastuu. Alkuvuoden tuloistani jopa 10 000 euroa menee verotukseen.

Papinoja toivoo, että blogimaailmassa puhuttaisiin rahasta nykyistä avoimemmin. 

– Blogimaailma on monella tapaa edelleen uusi. Siksi rahasta puhuminen auttaisi sekä meitä bloggaajia että potentiaalisia yhteistyökumppaneitamme.

realisti

Tämä nainen siis lentelee ympäri maailmaa ja elättää itsensä kertomalla toisille matkoistaan.

On täydellisen käsittämätöntä että vielä 2019 vuonna tällaista voi tapahtua. Tämä ilmeisesti täysin mistään piittaamaton ihminen - joko tyhmyyttään tai välinpitämättömyyttään tai molempia - henkilökohtaisesti aiheuttaa valtavat ilmastopäästöt ja mikä vielä pahempaa kannustaa ilmeisen menestyksekkäästi omalla esimerkillään toisia ihmisiä tekemään samoin. Hirvittävän kuormituksensa hän yrittää kuitata väittämällä lentoliikenteen vastaavan vain 2% kaikesta hiilidioksidipäästöstä. Ehkäpä niin mutta kaikkihan voisivat sanoa samoin: autoliikenne vastaa vain n% kokonaispäästöistä, teollisuus vastaa vain n% päästöistä, laivaliikenne vastaa vain n% päästöistä jne. jne - eihän mikään osuus yksittäin ja yhdelle ihmiselle laskettuna voi koskaan olla merkittävä.

Tämä on täysin halpamainen ja vastuuton ajattelutapa. Oikeampi lähestymistapa olisi tietenkin verrata henkilökohtaista kuormitusta siihen mitä ihmiset keskimäärin kuormittavat, ensin vaikkapa suomalaisiin verrattuna ja sitten ihmisiin kautta maailman yleensä.

Todellakin, millä oikeudella tämä nainen kuormittaa maapalloa ehkäpä kymmenen suomalaisen verran tai tuhannen afrikkalaisen verran? Millä oikeudella hänen elämäntapansa kuluttaa ja kuormittaa niin paljon?

 Tämä nainen vielä kuvittelee että uudet konetyypit (joiden kehitys ja valmistus ovat jo aiheuttaneet valtavan hiilijalanjäljen) tekisivät lentämisestä jotenkin hyväksyttävämpää - varmaankin niin että niillä voisi sitten lentää entistä useammin. Tämän naisen kaltaiset ihmiset eivät vain tajua todellisuuden rajoituksia, mutta ne rajat ovat olemassa yhtä kaikki. Todellisuudessa joka ainoa matkustajakone - uusi tai vanha - kuluttaa valtavan määrän polttoainetta.

Ajatus siitä että ihmisen tulisi matkustaa säännöllisesti pois kotiseuduiltaan on täysin vanhentunut, haitallinen ja syvästi moraaliton. Kaikkein tuhoisimpana matkustusmuotona lentämisestä tulisi luopua ensimmäisenä ja ensin tietenkin huvimatkailusta.

MIkä näitä ihmisiä oikein vaivaa, mitä he kuvittelevat tekevänsä kun maailma kaatuu päälle? Ei tulevaisuus näytä huonolta, se näyttää kauhistuttavalta. Ennennäkemättömät mullistukset,  myrskyt, helleaallot, kuivuus, veden nousu, nälänhädät, talousromahdukset, kansainvaellukset ja sodat - lopuksi ydinasein - odottavat tämän länsimaisen törsäyskultin päätepysäkillä.

Nyt on viimeiset hetket yrittää kääntää suuntaa tai lentelyt on pian lennetty lopullisesti. Täyskielto tällaiselle toiminnalle ja äkkiä.

Piiu

Olen aina sanonut, että tässä maailmassa hömpästä maksetaan hurjasti. Formuloista, jääkiekosta, filmitähdille, bloggareille, you name it. Muttei saraanhoitajille, lähihoitajille, vanhustenhoitajille ym. tärkeätä, jopa elämän pelastavaa työtä tekeville.

Sisältö jatkuu mainoksen alla