Kuvat
Sanoma-arkisto / Rio Gandara
Lotta Backlund on saanut runsaasti uusia työtarjouksia – nyt vain pitäisi osata valita se oikea.
Lotta Backlund on saanut runsaasti uusia työtarjouksia – nyt vain pitäisi osata valita se oikea.

Haasteita kaipaava Lotta Backlund tajusi, että hänen on irtisanouduttava nykyisestä työstään – muuten hän olisi sen armoilla, mitä avoimia paikkoja työmarkkinoilla on. Kenelle moinen rohkea peliliike oikein sopii?

Media-alalla kehityspäällikkönä työskentelevä Lotta Backlund teki muutama viikko sitten urallaan täyskäännöksen: hän irtisanoutui vakityöstään Warner Brosilla ja ryhtyi etsimään uutta työtä sosiaalisessa mediassa.

Kyseessä ei ole se perinteisin tapa vaihtaa työpaikkaa. Irtisanoutuminen ilman tietoa uudesta työstä on hyppy tyhjyyteen, jossa piilee työttömäksi jäämisen riski.

– Ajattelin, että näin se kannattaa vain tehdä, Lotta kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Hän oli oikeassa, sillä irtisanoutuminen osoittautui nerokkaaksi työnhakutekniikaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mukavuusalue ei inspiroi

Lotta täyttää ensi vuonna 40, joten hän ryhtyi miettimään omaa urastrategiaansa uusiksi. Nykyisessä työssään hän on ollut seitsemän ja puoli vuotta.

– Kun tulin taloon, yritys oli vielä huomattavasti pienempi. Nyt takana on paljon kasvua, ja jossain vaiheessa vain tajusin, etten ole työssä enää epämukavuusalueella. Minua ei kauhistuta tarpeeksi usein.

”Jos on iso muutoksenkaipuu, niin tällä se muutos tulee.”

Lotta uskoo, että työ on kivaa vain jonkin aikaa sen jälkeen, kun uuden oppiminen on loppunut. Mukavuusalueella piilee laitostumisen vaara.

– Se menee helposti siihen, että tässä on tämä mun ruutu organisaatiossa ja keskityn täyttämään tätä.

Ajatus työn vaihtamisesta kypsyi hiljalleen. Sitten Lotta tajusi, että hänen on ensin irtisanouduttava – muuten hän olisi sen armoilla, mitä avoimia paikkoja työmarkkinoilla on.

– Olen tehnyt monenlaisia asioita ja hyvin verkostoitunut. Heräsi tunne, että jos vain irtisanoutuisin ja voisin kertoa siitä ihmisille, monen päässä voisi herätä mielenkiintoisia ajatuksia.

Työttömäksi jäämistä Lotta ei pelännyt, koska toiminimensä kautta hänellä on monta rautaa tulessa, esimerkiksi puhujakeikkoja.

LinkedIn räjähti uteliaista työnantajista

Irtisanoutumisen jälkeen Lotta kertoi sosiaalisissa medioissaan etsivänsä uusia työhaasteita. Sen seurauksena hänen LinkedIn-profiilinsa katsomisprosentti pomppasi 1 300 prosenttia ylöspäin.

Tähän mennessä ilmoitukset ovat poikineet yhteensä kuusi suoraa työtarjousta ja paljon pyyntöjä erilaisiin tapaamisiin.

– Olen onnekas ja saanut paljon uusia työtarjouksia. Ja nyt minun pitää valita niistä se, jossa olen eniten epämukavuusalueellani, Lotta naurahtaa.

Mutta kenelle samanlainen peliliike oikein sopii? Jos oma työ alkaa tuntua peruskauralta, Lotta suosittelee irtisanoutumista niille, jotka työskentelevät luovalla alalla tai bisneksen parissa. 

– Verkostot ovat tärkeitä. Jos ei ole sen armoilla, mitä paikkoja on auki, pystyy itse kontrolloimaan sitä, mihin suuntaan haluaa uransa lähtevän.

Jos alalla ei ole paljon potentiaalisia työnantajia, irtisanoutuminen ei välttämättä ole paras idea – on vaikeaa olla esimerkiksi virkamies muualla kuin kunnalla tai valtiolla. 

– Eihän tämä kaikille todellakaan sovi. Ihmiset tykkäävät turvallisuuden tunteesta, joten on ihan tyhmää lähteä hulluttelemaan, jos se ei tunnu hyvältä. Mutta jos on iso muutoksenkaipuu, niin tällä se muutos tulee. Joskus itsensä täytyy pakottaa siihen, Lotta sanoo.

Osallistu kyselyn: oletko löytänyt uuden työn jollain vaihtoehtoisella tavalla? Vastauksia saatetaan käyttää Me Naisten artikkelissa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla