Kerro näkemyksesi eri alojen tienesteissä Me Naisten palkkakyselyssä! Kun äänestät, pääset vertaamaan omaa mielipidettäsi muiden vastauksiin reaaliajassa.

Suomalaisten yleisin palkka on 2 600 euroa.

Kaikista useimmin suomalaisen palkansaajan tilille tupsahtaa siis kerran kuussa tuo summa, miinus verot ja muut maksut.

Vaikka suomalaisten palkoista on laskettavissa jos jonkinlaista keskituloa, kaikki suomalaiset eivät tietenkään saa samaa palkkaa. Eri ammattiryhmien palkat vaihtelevat paljonkin. Niihin vaikuttavat esimerkiksi koulutuksen pituus, ammatin arvostus, vastuullisuus ja työehtosopimukset.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Eri alojen tienestejä tasoittaa progressiivinen verotus. Mitä korkeammalle tulot kohoavat on, sitä suuremmaksi veroprosentti kasvaa. Selvitimme aiemmin, kuinka paljon eri palkoista jää käteen. Lue juttu tästä:

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Verotuksesta voidaan tunnetusti olla montaa mieltä ja samoin voidaan olla myös palkoistakin.

Viime aikoina eräässä suositussa, rahaan ja sijoittamiseen keskittyvässä suljetussa Facebook-ryhmässä on käyty vilkasta keskustelua jälkimmäisestä. Ryhmässä on pohdittu erityisesti sitä, ovatko eri alojen tienestit oikeudenmukaisia ja kohtuullisia

Pitäisikö joidenkin alojen palkkatasoa veivata suuntaan tai toiseen?

Miksi kirurgi saa työstään kymppitonneja kuussa, mutta hänen lastensa hoitaja vain pari tonnia, vaikka ilman tätä kirurgi ei välttämättä voisi tehdä töitään, vaan joutuisi jäämään lasten kanssa kotiin?

Keskustelusta inspiroituneena Me Naiset haluaa nyt selvittää suomalaisten mielipiteen asiasta.

Koostimme kyselyn, johon nostimme 10 ammattia, joiden palkoista on puhuttu viime aikoina paljon myös julkisuudessa. Kuinka paljon näistä töistä pitäisi sinun mielestäsi maksaa palkkaa? 

Palkka tarkoittaa kyselyssä kuukaudessa päivätyöstä ansaittua bruttotuloa ilman vuorolisiä tai ylitöitä. Alin mahdollinen palkkaluokka on kaikille ammateille 1 500–1 999 euroa ja ylin 9 500–9 999.
Kun olet kertonut oman vastauksesi, näet kyselylomakkeesta, mitä muut kyselyyn vastanneet olivat asiasta mieltä. Vastattuasi näet myös, kuinka moni on vastannut kyselyyn.

Ei muuta kuin vastaamaan!

Ovatko palkkaerot mielestäsi Suomessa oikeudenmukaisia? Mistä töistä sinun mielestäsi pitäisi maksaa enemmän kuin nykyään maksetaan? Keskustele aiheesta kommenteissa!

Kerro vielä tämä!

Oletko tyytyväinen omaan palkkatasoosi juuri nyt?

En ole.
En ole.
67.9%
Olen.
Olen.
32.0%
Ääniä yhteensä: 552
Vierailija

Lääkäreille maksetaan aivan liian vähän palkkaa siitä että ottavat ihmishengestä vastuun. Opettajat saavat aivan liian vähän palkkaa siitä että joutuvat sietämään isoja ryhmiä ilman apukäsiä sekä kurittomia lapsia ja varsinkin vastuuttomia ja hankalia vanhempia, hoitoalalla työntekijöille maksetaan aivan liian vähän siitä että joutuvat tekemään hommia jotka ei kuulu työnkuvaan ja vielä epämääräsin työajoin. Kansanedustajat taas saavat aivan liikaa palkkaa ja etuuksia siitä että koko suomen valtionhallintamalli ei mahdollista ylipäänsä mitään järkiratkasuja. Paljon tienaavat maksavat myös paljon veroa, suurimman osan kaikesta suomen verotulosta ja sitten nämä verorahojen käyttäjät kehtaavat vielä nillittää siitä että heidän pitäisi saada enemmän mitään tekemättä. Kohta ei oo näitä suurten verojen maksajia kun lähtevät täältä karkuun. Niin ja kyllä ne perhe-etuudet ym edut tulis maksaa perheen yhteisten nettotulojen eikä toisen vanhemman bruttotulojen perusteella. Paljon on epäkohtia niin palkoissa, veroissa kuin kaikessa mitä rahaan tulee.

Siivooja

Suomessa on hyvä palkkataso. Jos kaikki eivät ahnehtisi lisää palkkaa, saisivat useammat töitä ja hyvinvointi yhteiskunnassa lisääntyisi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla