Yksi perusti yrityksen, toinen alkoi asuntosijoittajaksi, kolmas innostui kryptovaluutoista. Kokosimme kuuden naisen tarinat siitä, miten he ovat saavuttaneet taloudellisesti hyvän tilanteen.

1. Merja kasvatti 250 000 euron osakepotin viidessä vuodessa

Bloggaaja ja viestintäkonsultti Merja Mähkä kasvatti aktiivisella sijoittamisella viidessä vuodessa 250 000 euron pääoman. Merja kertoi vuosi sitten Me Naisille yhdeksi moisessa varallisuuden kasvussa onnistumisen syiksi sen, että hän oli liikkeellä oikeaan aikaan.

– Aloin aivan sattumalta sijoittaa hyvään aikaan, sillä vuonna 2012 pörssikurssit olivat alhaalla. Olemme eläneet uskomatonta pörssinousua viime vuosina, ja se on ollut minun puolellani. Kenen tahansa sijoitukset olisivat silloin menestyneet.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Merja Mähkä.
Merja Mähkä.

Oikean ajoituksen ja hyvien valintojen lisäksi tarvitaan muutakin.

– Olen sijoittanut jatkuvasti palkastani rahaa, enkä vain myynyt ja ostanut osakkeita. En ajattele olevani mikään sijoitusnero, sillä edes ammattilaiset eivät tee fantastista sijoitusta joka vuosi.

Lue Merjan parhaat vinkit vaurastumiseen:


2. Kirsikka hankki yksin viisi lasta ja 700 000 euroa

Kirsikka Antikaisen esimerkki osoittaa, että tarkalla suunnittelulla, kärsivällisyydellä ja päättäväisyydellä voi parhaimmillaan saavuttaa kaikki unelmansa. Reilut kymmenen vuotta sitten Kirsikka alkoi haaveilla suurperheestä ja kotiäitiydestä.

Jotta hän voisi jäädä kotiin lastensa kanssa, Kirsikan päätti tähdätä taloudelliseen riippumattomuuteen. Käytännössä taloudellinen riippumattomuus tarkoittaa sitä, että Kirsikan jo hallussa oleva varallisuus tuottaa Kirsikalle rahaa.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

Kirsikka Antikainen.
Kirsikka Antikainen.

Kirsikka aloitti asuntosijoittamisen vuonna 2008. Nyt Kirsikan pääoman arvo on lähes 700 000 euroa. Kun velkaosuuden laskee mukaan, hänen omaisuutensa arvo nousee yli miljoonaan.

Vaikka sijoittaminen tuo leivän pöytään ja päälliset myös, Kirsikka kutsuu talousasioita harrastuksekseen. Hänen työnsä on kotiäitiys.

– En sanoisi, että olen rikas. Olen normaalin varakas. Tärkeintä minulle on, että saan olla läsnä lapsilleni.

Lue Kirsikan tarina kokonaisuudessaan:


3. Elintarvikealalla työskentelevä Maija löi rahoiksi bitcoineilla

Viisi vuotta sitten Maija, 26, törmäsi keskustelupalstoilla bitcoiniin, kiinnostui ja heitti kryptovaluuttaan muutaman satasen. Tuolloin yhden bitcoinin arvo oli 300 dollaria.

Pian Maijan sijoitusten arvo alkoi kuitenkin nousta. Joulukuussa 2017 yhden bitcoin-kolikon hinta nousi ennätyskorkeuksiin, miltei 20 000 dollariin eli reiluun 16 000 euroon.

Vuosien varrella Maija on sijoittanut kryptovaluuttoihin yhteensä 3 000 euroa. Parhaimmillaan hänen sijoitustensa arvo on ollut jopa 60 000 euroa. Maija on sijoittanut rahaa ainoastaan kryptovaluuttoihin eikä omista perinteisiä osakkeita tai rahastoja. Hän ei pelkää menettävänsä rahojaan, muttei kuitenkaan suosittele ostamaan kryptovaluuttaa, jos ei tiedä aiheesta mitään.

– Nopeiden voittojen tavoittelussa riskit ovat kryptovaluuttamaailmassa hyvin korkeat.

Lue Maijan tarina ja asiantuntijoiden arvio kryptovaluutoista sijoituskohteena:


4. Johanna vaurastui pienyrityksellään

Vielä pari vuotta sitten Johanna Amnelin, 42, oli toimeentulotuen vakioasiakas. Nuorena hän karkaili kotoa, joutui huumeporukoihin, asui missä sattui ja käväisi vankilassakin. Vanhempien huoltoasemalla tehtyä pientä työpätkää lukuun ottamatta Johannan työkokemus oli lähinnä lain harmaalta puolelta.

Tällä hetkellä hänen elämänsä on aivan toisenlaista. Nykyään Johanna pyörittää menestyvää pienyritystä, joka valmistaa luomusaippuoita ja -kynttilöitä. Yritys tuottaa varsin hyvin. Erityiseen nousukiitoon bisnes lähti sen jälkeen, kun Johanna päätti viime vuoden helmikuussa tehdä yritykselleen somestrategian.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

Johanna Amnelin.
Johanna Amnelin.

– Halusin tuoda omaa persoonaani someen. Olen aina tykännyt kirjoittaa ja kirjoitan omalla äänelläni. Se toimi paremmin kuin pelkkä ”osta”-markkinointi. Monet ostivat tuotteita ihan tarinan takia.

Tuloksena myynti lähti hillittömään nousuun.

– Se tuntui mahtavalta! Rahaa tuli ovista ja ikkunoista: toukokuusta marraskuuhun liikevaihto oli yli 70 000 euroa.

Lue Johannan tarina kokonaisuudessaan tämän linkin kautta:


5. Paula ajautui rahavaikeuksiin eron jälkeen, mutta käänsi tappion voitoksi

Jos Paula Haurun pitäisi nimetä elämänsä suurin taloudellinen virhe, vastaus olisi selvä: avioero vuonna 2004. Ero oli iso tappio niin taloudellisesti kuin henkisesti.

– Mutta oli se myös suurin menestys. Ilman eroa en olisi ottanut ohjia omiin käsiini ja vaurastunut, Paula kertoi Me Naisille syyskuussa 2018.

Eron jälkeen Paulalla oli tuhannen euron kuukausittaiset lainanhoitokulut ja kaksi teini-ikäistä huollettavana. Taloustilanne oli vaikea. Lopulta Paula keksi kuitenkin ratkaisun.

– Mietin, että miksi en vuokraisi kesämökkiäni? Se on kymmenen kilometrin päässä Vaasan keskustasta, siellä on sähköt ja ranta.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

Paula Huru.
Paula Huru.

Tuumasta toimeen, ilmoitus sanomalehteen! Kysyntää mökillä riitti. Paulan tilille alkoi ilmestyä 400 euroa viikossa vuokrarahoja. Hän käytti mökkiä itse keväät ja syksyt, kesän ajan se oli vuokralla.

Pari vuotta myöhemmin Paula tajusi, että tilille oli kertynyt pesämuna mökin vuokrarahoista. Hän päätti ostaa sijoitusyksiön Vaasan keskustasta. Nykyään hänellä on useita sijoitusasuntoja.

– Olen alkanut pitää kotona Airbnb:tä: asun yhdessä huoneessa ja vuokraan kahta turisteille. Tykkään hirveästi. Tässä saa tavata uusia ihmisiä, mutta ei tarvitse emännöidä!

Lue Paulan tarina kokonaisuudessaan:


6. Sanna möi yrityksensä kymmenillä tuhansilla eteenpäin

Varallisuusvalmentaja Sanna Kinasen, 30, mielestä kaikkien pitäisi oivaltaa, että ihan tavalliset ihmiset voivat vaurastua. Hyvä esimerkki tästä on Sanna itse.

Sanna on valmistunut lähihoitajaksi, mutta jo koulussa hän suunnitteli ryhtyvänsä yrittäjäksi. 26-vuotiaana Sanna perusti äitiysvaatteita myyvän verkkokaupan. Alkupääomaa hänellä oli nolla euroa.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

Sanna Kinanen.
Sanna Kinanen.

Parin vuoden päästä Sanna myi yrityksen kymmenillä tuhansilla euroilla eteenpäin. Nyt hän on tilanteessa, jossa hän on vapaa tekemään, mitä huvittaa.

– Olen kuitenkin todella pihi monissa asioissa ja sijoitan suuren osan tuloistani. Tällä lailla olen onnistunut kasvattamaan varallisuuttani sekä elämään vapaata elämää.

Lue Sannan tarina kokonaisuudessaan:

Sisältö jatkuu mainoksen alla