Kuka heistä aloitti työuransa uimarantojen ja urheilukenttien siivoojana? Kuvat: Sanoma-arkisto / Markus Jokela & Vesa Moilanen
Kuka heistä aloitti työuransa uimarantojen ja urheilukenttien siivoojana? Kuvat: Sanoma-arkisto / Markus Jokela & Vesa Moilanen

Pääministeri Sanna Marinin työ Sokoksen kassalla on herättänyt huomiota ulkomailla asti. Viron sisäministeri päästi suustaan sanoja, joita saattaa vielä katua.

Kassatyöntekijä. Tämä ammatti on jo toista viikkoa ylivoimaisesti puhutuin ammatti. Viime viikolla jotkut ihmettelivät sosiaalisessa mediassa sitä, miten Suomen pääministeriksi voi päästä kaupan kassalta. Ja ei – kaikki eivät ihmetelleet – vaan jotkut, joille ei ehkä ole kerrottu, että harvemmin pääministeriksi pompahdetaan suoraan kohdusta.

Ja juuri kun luulimme, että kaupan kassa -asia oli käsitelty, Viron sisäministeri Mart Helme avasi suunsa. Oikeistopopulistisen Ekre-puolueen puheenjohtaja lausui Ylen mukaan tällaisia ajatuksia:

– Muistan Vladimir Uljanov-Leninin sanoneen, että jokaisesta kyökkipiiasta voi tulla ministeri, tai miten hän sanoikaan. Nyt näemme, että myyjätytöstä on tullut pääministeri ja samalla joistakin muista katuaktivisteista ja kouluttamattomista ihmisistä tullut hallituksen jäseniä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Helmen kommentit hävettivät monia virolaisia poliitikkoja, jotka riensivät näpyttelemään Twitteriin omat vanhat työnsä. Ja varmasti hävetti myös Viron presidentti Kersti Kaljulaidia, joka soitti presidentti Sauli Niinistölle. Kaljulaid pyysi presidentti Niinistöä välittämään anteeksipyynnön pääministeri Sanna Marinille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suomessa moni julkisuudesta tunnettu ihminen on myös kertonut oman ensimmäisen työnsä. Testaa tietämyksesi visassa – saat samalla tietää, mistä kenenkin työura on alkanut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla