Kuvat
Sanoma-arkisto, kustantajat
Talouskirjallisuus antaa konkreettisia eväitä oman rahakirstun hallintaan ja kehittämiseen.
Talouskirjallisuus antaa konkreettisia eväitä oman rahakirstun hallintaan ja kehittämiseen.

Rahapöhinä, tervetullein muotivillitys aikoihin! Ja vielä ehtii mukaan.

Facebookin pullistelevat vauraus- ja sijoitusryhmät ovat kelpo todiste siitä, että suomalaiset ovat kiinnostuneempia omasta taloudestaan ja sijoittamisesta kuin koskaan aiemmin.

Sen kunniaksi koostimme tiukan paketin raha- ja sijoituskirjoista niille, jotka eivät vielä aivan ole päässeet rahapöhinään mukaan. Tästä pakasta löytyy erinomaista luettavaa niin sijoittamisesta kiinnostuneelle kuin omien raha-asioidensa kanssa hapuilevalle tyypillekin.

Eli jokaiselle jotakin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

1. Seppo Saario: Miten sijoitan pörssiosakkeisiin

Sijoitusguru Seppo Saarion mustakantinen teos on kotimainen pörssiraamattu, jonka on hyvä löytyä jokaisen sijoittajan kirjahyllystä. Kirja on käytännönläheinen ja helppolukuinen, joten se sopii myös aloittelevalle sijoittajalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirja esittelee erilaisia sijoitusstrategioita, jotka auttavat löytämään itse kullekin parhaan tavan osallistua sijoitusmarkkinoille.

Teos on Suomen kaikkien aikojen myydyin sijoitusopas, josta on ilmestynyt vuosikymmenien saatossa 12 painosta. Uusin vuonna 2016.

2. Julia Thurén: Kaikki rahasta – näin säästin kymppitonnin vuodessa

Bloggaaja-toimittaja Julia Thurén teki kolme vuotta sitten tempun, joka hämmästytti monia: hän sai vuodessa säästöön 10 000 euroa ilman osake- ja rahastotilejä.

Kaikki rahasta (Gummerus) on helposti lähestyttävä rahakirja, joka antaa konkreettisia ideoita oman talouden hallintaan. Mainiota lukukamaa  sellaiselle, jolla ei ole varsinaisia intohimoja taloutta kohtaan, sillä rahaa käsitellään teoksessa kiihkottomasti ja monipuolisesti.

Kirja vastaa arkisiin rahapulmiin: Kumpi maksaa ensimmäisillä treffeillä? Miten eläkkeeseen kannattaa varautua? Millainen puskurirahasto on järkevä?

Kirja ei ole teoreettinen talousopus, vaan se sisältää kaiken, mitä taviksen kuuluu tietää rahasta.

3. Benjamin Graham: Intelligent Investor

Älykäs sijoittaja ajattelee yrittäjän tavoin: ellei olisi valmis ostamaan koko yritystä, ei kannata ostaa edes pientä osuutta, kuuluu Grahamin kirjan yksi tärkeistä opeista.

Siinä missä Seppo Saarion teos on suomalainen pörssiraamattu, Grahamin teos The Intelligent Investor (Harper) on kansainvälinen huippuklassikko. Benjamin Graham oli amerikkalainen sijoitusguru, jota tituleerataan arvosijoittamisen isäksi.

Grahamin oppeja arvosijoittamisesta on kuunnellut muun muassa maailman menestynein sijoitusguru Warren Buffet. Hän ylistää kirjaa kaikkien aikojen parhaaksi sijoitusoppaaksi.

4. Merja Mähkä, Unna Lehtipuu – Sijoittajaksi 7 päivässä

Onko kynnys osakekaupan aloittamiseen liian suuri? Tämän kirjan luettuasi olet valmis ottamaan ensiaskeleen sijoitusmaailmassa.

Sijoittajaksi 7 päivässä (Alma Talent) esittelee seitsemän päivän ohjelman, jonka suoritettuaan lukija on valmis tekemään ensimmäisen sijoituksensa joko suoraan osakkeisiin tai rahastoon.

Jos Facebookin sijoitusryhmien neuvojen runsaus ahdistaa, tässä on sijoittamisen tiivis täsmäopas, josta on karsittu kaikki turha pois. Erinomainen teos ensimmäistä sijoitustaan suunnittelevalle.

Merja Mähkä on yksityissijoittaja, sijoitusbloggaaja ja yrittäjä, Unna Lehtipuu yksityissijoittaja, talousvalmentaja ja toimitusjohtaja.


5. Jenni Selosmaa: Kukkaron kuningatar – kahdeksan askelta taloudelliseen hyvinvointiin

Karkaako raha hyppysistä jo ennen palkkapäivää? Ahdistaako pankkitilin saldo tai luotolla lohtushoppailu? Tämä kirja on sinulle!

Kukkaron kuningatar (Atena) on treeniohjelma naisille, jotka kaipaavat neuvoja taloudellisen hyvinvoinnin parantamiseen. Jos raha-asiat ovat retuperällä, lukijan sykettä nostatetaan omaa rahahistoriaa tutkimalla ja omaisuutta laskemalla. Kirjassa kartoitetaan lukijan rahapersoonallisuutta ja tehdään kestävä toimintasuunnitelma oman talouden hallintaan.

Kirjoittaja Jenni Selosmaa kuvailee olevansa personal financial trainer, kestävän talouden kehittäjä ja yrittäjä. Parhaimmillaan kirja herättää arvostamaan kovalla työllä hankittua rahaa ja käyttämään sen fiksusti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla