Suosittua Kalastajan vaimo -blogia pitävän Johanna Alvestadin ja hänen puolisonsa Olav Lauvdalin haave yhteenmuutosta toteutui, kun kumpikin saivat tahoillaan asuntonsa myytyä. Uudessa yhteisessä talossa riittää tilaa ja rauhaa kaikille uusperheen jäsenille.

Kaksi erillistä rakennusta, joista toisessa on kuusikymmentä ja toisessa pari sataa neliötä. Ikkunasta voi nähdä merelle, aivan kuten Johanna Alvestad oli haaveillutkin.

Johannan ja hänen uuden puolisonsa Olav Lauvdalin pitkäaikainen haave yhteisestä kodista toteutui, kun pariskunta osti hiljattain uuden talon tutulta alueelta Norjan Lillesandista. Unelmien koti kustansi heille euroissa mitattuna noin 700 000.

– Hinta oli hyvin kohtuullinen ja tavanomainen tällä alueella, kun ottaa huomioon merinäköalan ja sen, ettei talo vaadi juurikaan remonttia, Johanna sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Uusi talo sijaitsee samalla alueella, missä Johanna on tähänkin asti asunut. Matkat esimerkiksi kouluun, töihin ja Johannan lasten isälle kasvavat ainoastaan vaivaisen kilometrin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yhteen muutto ei ollut hetken päätös

Johanna on jo aikaisemmin kertonut Me Naisille avoimesti yhteenmuuttohaaveistaan ja uusperheen perustamisesta Olavin kanssa. Erillään asuminen on ollut pariskunnalle käytännössä hankalaa ja ajoittain jopa stressaavaa. Pari ehti harkita Johannan talon laajentamista, mikäli sopivaa yhteistä kotia ei olisi löytynyt.

Mutta toisin kävi, sillä tänä kesänä asuntokaupparintamalla alkoi tapahtua.

– Sain reilu viikko sitten myytyä oman taloni Lillesandissa. Se oli hyvin haluttu ja meni heti ensimmäisessä näytössä kaupaksi. Nyt meillä on aikaa tyhjentää sitä kuun loppuun, ja muutto uuteen kotiin on jo hyvässä  vauhdissa, Johanna kertoo.

Myös Olavin asuntokauppa tuotti tulosta, kun miehen puhelimeen pirahti tieto siitä, että hänen talonsa Arendalissa oli myyty. Hetki yhteen muutolle oli siksi nyt erityisen otollinen.

Kaupat syntyivät jo ennen näyttöä

Loppujen lopuksi uusi talo löytyi tuurilla, sillä pariskunnan ei tarvinnut ryhtyä tarjouskilpaan.

– Olemme jo pidempään katselleet yhdessä taloja, mutta sopivaa ei ollut tullut vastaan. Olemme tehneet tarjouksen kuitenkin vain kahdesta kohteesta, joista ensimmäisen hinta nousi liian korkeaksi.

– Uuden kotimme kaupat onnistuimme kuitenkin sopimaan jo ennen ensimmäistä asuntonäyttöä, joten hinta ei päässyt pomppaamaan kohtuuttomaksi, Johanna paljastaa.

Pia

OK, henkilöt ja heidän tarinansa, mutta kuka kirjoittaa artikkelin, jossa mielestäni (ehkäpä erehdyn vuosikymmeniä ulkomailla asuneena) sanonta ”koti kustansi heille” tuntuu oudolta, sillä eihän koti kustantanut yhtään mitään, vaan se tuli maksamaan määrätyn summan ostajille !

Sisältö jatkuu mainoksen alla